Jonathan Rea poprvé v testovacích barvách Yamahy WSBK

Den po skončení sezony 2023 zamířil šestinásobný mistr světa FIM Superbike Jonathan Rea poprvé do boxu týmu Pata Yamaha Prometeon WorldSBK. Tam už na něho čekala jeho nová posádka a stroj s číslem #65 Yamaha R1 WorldSBK ve speciálních zimních testovacích barvách.

V pondělí Jonathan Rea pracoval na přípravě na první testování, které má s Yamahou na okruhu Circuito de Jerez – Ángel Nieto od 31.října do 1.listopadu.

„Byl to neuvěřitelný první den,“ komentoval v pondělí první setkání s posádkou Jonathan Rea. „Bylo opravdu neskutečné obléknout si tričko Pata Yamaha Prometeon WorldSBK, ten pocit v modrém je opravdu příjemný, a když jsem vešel do boxu, všichni byli nadšení. Hned jsem cítil spoustu lásky a podpory, pozornost, kterou tým věnuje detailům, ta je úžasná.“

„Už se nemůžu dočkat, až na R1 rozjedu první kola. Je to motorka, kterou jsem viděl zblízka na trati, ale nikdy jsem neměl příležitost se na ní svézt, takže pro zítřek (úterý) je hlavní myšlenkou, abych se na motorce cítil pohodlně, abych rozuměl své posádce, aby oni rozuměli mně a samozřejmě, abych se učil a měl pozitivní výsledek.“

„Mezi dneškem a Phillip Islandem máme spoustu času, ale první dojmy jsou vždycky důležité a ten dnešní byl opravdu dobrý. Jsem opravdu nadšený a chci poděkovat všem z Crescent Racing, Yamaha Motor Europe a všem sponzorům za tuto příležitost, protože si myslím, že to bude skvělá spolupráce a těším se na ni,“ dodal Rea, který měl první den testu v úterý po obědě na kontě čtvrtý nejrychlejší čas 1’40,301 sekundy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist