GP Velké Británie - pátek

Gábor Talmacsi získal provizorní Pole Position třídy 125 ccm, náš Lukáš Pešek zatím devátý. Nejrychlejším v trénincích třídy MotoGP byl vedoucí jezdec celkové klasifikace Casey Stoner. Ve čtvrtlitrech nejrychlejší Alex de Angelis, náš Karel Abraham na 22. pozici.

125 ccm – 1. kvalifikace
Maďarský jezdec Gábor Talmacsi byl nejrychlejší v dnešní deštivé kvalifikaci třídy 125 ccm. Svým časem 1:55,921 porazil o pouhých 0,069 sekundy svého největšího rivala v boji o světovou korunu, Španěla Héctora Faubela. Třetí dnes skončil Mike di Meglio a čtvrtý Simone Corsi.
Páté místo a tím i provizorní druhou řadu, si dnes vybojoval Švýcar Randy Krummenacher, šestý byl Tomoyoshi Koyama, sedmý Sergio Gadea a osmý Joan Olive. Na devátém místě se prozatím drží náš Lukáš Pešek (+2,786), kterému tak po první kvalifikaci patří prozatím třetí řada. Desítku nejlepších doplnil Raffaele De Rosa.
Plných osm závodníků se dnes nedokázalo kvalifikovat, mezi těmito jezdi je překvapivě i Mattia Pasini, který tak má do zítřejší druhé kvalifikaci velkou motivaci.
MotoGP – 1. + 2. trénink
Australan Casey Stoner dosáhl již v ranním tréninku čas 1:43,749 a jak se později ukázalo, byl to i nejrychlejší čas dne. Druhý nejrychlejší v dnešním trénování třídy MotoGP byl obhájce titulu Nicky Hayden, který za Stonerem zaostal o pouhých 0,032 sekundy. Třetím nejrychlejším celkově a nejrychlejším ve druhé části tréninku, byl Španěl Daniel Pedrosa.
Na čtvrtém místě se dnes umístil Randy de Puniet, pátý byl Chris Vermeulen a šestý Colin Edwards. Na sedmém místě skončil v součtu dvou tréninkových hodin nováček MotoGP Anthony West. Hned za ním byl osmý John Hopkins. Sekundu na Hopkinse ztrácel devátý Marco Melandri. Desítku nejlepších uzavřel Valentino Rossi.
250 ccm – 1. kvalifikace
Alex de Angelis zvítězil v první kvalifikaci třídy 250 ccm, která se dnes odpoledne v anglickém Doningtonu proměnila v doslova přehlídku pádů. Mnoho pádů v různých podobách postihlo velkou část jezdeckého pole, jen malá hrstka jezdců se do mokrého bláta nepodívala. Padali nezkušení, ale i ti nejzkušenější, někteří dokonce dvakrát.
Za nejrychlejším De Angelisem, který mimochodem také předvedl solidní číslo, skončil o 0,158 sekundy druhý Andrea Dovizioso. Třetí Bautista skončil nejen v jiskrách, ale především více jak o sekundu za Doviziosem, na De Angelise pak ztrácel 1,206 sekundy. Provizorní první řadu by doplnil dnes čtvrtý Jorge Lorenzo, jenž mimochodem patřil mezi to málo jezdců, kteří se celou kvalifikaci dokázali udržet v sedle svých báječných strojů. Snad i proto Lorenzo zaostal za vítězem o bezmála 1,5 sekundy.
Pátý nejrychlejší byl Ital Marco Simonceli, šestý Švýcar Thomas Lüthi, jenž stejně jako sedmý Julian Simon, osmý Hiroshi Aoyama a devátý Mika Kallio, poslal svůj motocykl do depa k mechanikům na sběrném voze. Desítku nejlepších doplnil desátý Héctor Barbera-
Náš Karel Abraham patřil mezi jezdce, kteří divákům předvedli hned dva pády. Karel přesto kvalifikaci zvládl a s časem 1:52,520 mu prozatím patří bezproblémová 22. příčka.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist