Finále sezony WorldSBK uspořádají v jihošpanělském Jerezu

Jak nedávno Dorna oznámila, závěrečný podnik sezony MOTUL FIM Superbike World Championship 2023 v Argentině zrušili a jméno nové destinace mělo být oznámeno v nejbližších dnech. Novým místem finálního podniku sezony 2023 je Jerez, kde se superbiky vrací poprvé od roku 2021.

Mistrovství světa FIM Superbike se vrátí na kultovní okruh Circuito de Jerez - Angel Nieto, kde bude v termínu 27.-29. října poslední dvanácté kolo sezony 2023. Španělský podnik – Prometeon Spanish Round – nahradí dříve plánovaný závěrečný podnik v Argentině.

V jihošpanělském Jerezu uzavřou své sezony třídy WorldSBK a WorldSSP. Sezona WorldSSP300 skončí podle plánu portugalským podnikem, který je v Portimau spojen s datem 29. září až 1. října.

Výkonný ředitel WorldSBK Gregorio Lavilla k potvrzení místa letošního finále sezony uvedl: „Jsme rádi, že se šampionát WorldSBK vrátí v rámci finále sezony 2023 ke svým kořenům na legendární okruh Circuito de Jerez - Angel Nieto. Jerez zaujímá v historii našeho sportu zvláštní místo a je jen dobře, že tuto pozoruhodnou sezonu zakončíme na místě s tak bohatým dědictvím. Těšíme se, že budeme svědky silných závodů a oslavíme odkaz tohoto sportu s vášnivými fanoušky v Andalusii.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist