Ducati před závodním víkendem WorldSBK v Argentině

Tým Ducati má před sebou předposlední podnik sezony v Argentině. Chaz Davies bojuje o celkové druhé místo, takže potřebuje za sebou udržet především jezdce tří ladiček VD Marka. Ital Marco Melandri je pátý v pořadí a moc rád by v Argentině bodoval pozicemi na stupních vítězů.

S velkým otazníkem je pro všechny, a to včetně Chaze Daviese s Marcem Melandrim, dráha nově vybudovaného okruhu Villicum nedaleko města San Juan na severozápadě země. „Je to hezký pocit jet do Argentiny, protože je pokaždé velmi vzrušující být mimo dosah a jet na nový okruh v kalendáři, zejména pak pokud jde o místo, kde jsme nikdy předtím nebyli,“ uvedl Chaz Davies.

„Dráha na první pohled vypadá zajímavě, ale potřebujeme nejdřív odjet pár kol. Jízda proti směru hodinových ručiček se zdá méně fyzicky náročná, vzhledem ke stavu mého pravého ramene, ale uvidíme jak to bude doopravdy. V posledních závodech jsme mnoha věcem přišli na kloub, což se teď budeme snažit využít. Už se na nový okruh těším,“ dodal Velšan.

Ital Marco Melandri k cestě do Argentiny poznamenal: „Toto je z naši strany vysoce očekávaný podnik. Už je to nějaká doba, co jsme naposledy závodili na novém okruhu a to je pokaždé velká zábava objevovat neprozkoumaná místa.“

„Na papíře je to krásný okruh. Je tam šance, že všichni budeme zápolit s přilnavostí, protože je dráha nová, nicméně časy se budou zlepšovat. Jakmile se přiblížíme limitu, uvidíme, jak je na tom konkurence. Osobně jsem na to hodně zvědavý a velmi motivovaný. Chceme Magny-Cours hodit za hlavu a vrátit se zpět na stupně vítězů.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist