Druhý podnik MS Superbike – Indonésie

Kapitoly článku

MS Supersport – preview

Úvodní dva závody sezony vyhrál v Austrálii Nicolo Bulega (Aruba Racing WorldSSP Team), takže nyní vede průběžné hodnocení šampionátu s plným počtem bodů. Pokud udrží nervy na uzdě a bude pracovat na sto procent, aby bodoval i v Indonésii, může si před návratem do Evropy vytvořit solidní náskok. Bulega má ale v tomto směru problémy a někdy až příliš často pod tlakem chybuje. Uvidíme, necháme se překvapit.

Výborně si v Austrálii vedl Stefano Manzi (Ten Kate Racing Yamaha), který vyhrál první Superpole sezony 2023. Start z první pozice ale plně nevyužil, jelikož byl v prvním závodě šestý a ve druhém bodoval dvaceti body za druhé místo. Jeho jezdecký projev je velmi dobrý a rozhodně uvidíme Manziho často bojovat o vítězství. Bude potřebovat, jelikož teď ztrácí na vedení rovných 20 bodů.

Na třetí příčce je nováček Marcel Schrötter (MV Agusta Reparto Corse), jemuž se na stupně vítězů v úvodním podniku sezony nepodařilo zajet, ale určitě je to jezdec, který o ně bude usilovat. Viditelně mu tato třída sedí a s jeho zkušenostmi jezdce mistrovství světa Moto2 získali u MV Agusty perfektního závodníka.

Dalším nováčkem je čtvrtý v pořadí průběžného hodnocení Nicholas Spinelli (VFT Racing Yamaha). První závod výborně na druhé místo, druhé klání už bez bodu. Uvidíme, zda to pro Itala bylo za dvacet bodů jen díky povětrnostním podmínkám nebo bude skutečně jezdcem, jehož budeme vídat usilovat o přední příčky. To ukáže až čas.

První pětku uzavírá John McPhee (Vince64 by Puccetti Racing) o němž platí zřejmě to samé jako o Spinellim. Skot, který startoval až dvacátý, zajel perfektně v prvním australském klání, protože to bylo ovlivněno červenými vlajkami a deštěm. Ve druhém závodě získal čtyři body, takže jich má celkem 20, tedy stejně jako Nicholas Spinelli nebo šestý Niki Tuuli (Dynavolt Triumph).

Jeden z favoritů na titul mistra světa Can Öncü (Kawasaki Puccetti Racing) do restartovaného prvního závodu v Austrálii nenastoupil, jelikož při zahřívacím kole spadl, což by takový problém ani nebyl, kdyby do ležící motorky nenarazil jeho krajan Bahattin Sofuoglu (MV Agusta Reparto Corse), takže startovat v tu chvíli neměl s čím. Ve druhém klání vybojoval třetí místo, takže je nyní s 16 body průběžně osmý.

MS Supersport – stav po Austrálii:

1. NICOLO BULEGA DUCATI 50 bodů
2. STEFANO MANZI YAMAHA 30
3. MARCEL SCHROETTER MV AGUSTA 22
4. NICHOLAS SPINELLI YAMAHA 20
5. JOHN MCPHEE KAWASAKI 20
6. NIKI TUULI TRIUMPH 20
7. JORGE NAVARRO YAMAHA 17
8. CAN ONCU KAWASAKI 16
9. GLENN VAN STRAALEN YAMAHA 13
10. TARRAN MACKENZIE HONDA 11
11. VALENTIN DEBISE YAMAHA 11
12. ANUPAB SARMOON YAMAHA 10
13. RAFFAELE DE ROSA DUCATI 9
14. OLIVER BAYLISS DUCATI 6
15. FEDERICO CARICASULO DUCATI 6
16. BAHATTIN SOFUOGLU MV AGUSTA 5
17. HARRY TRUELOVE TRIUMPH 5
18. ADAM NORRODIN HONDA 5
19. APIWATH WONGTHANANON YAMAHA 4

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist