Čtvrtý podnik MS Superbike – Assen

Kapitoly článku

MS Supersport 300 (WorldSSP300) – Preview

Letos druhý ročník WorldSSP300 zahájili jezdci v Aragonii. Tento seriál je společně s evropským šampionátem STK1000 a Supersport Cupem pouze záležitostí závodů v Evropě. Startovní rošt je ale obrovský, když čítá nějakých čtyřicet závodníků a o to jsou tyto závody napínavější. V Aragonii bojovalo o prvenství nějakých deset závodníků a pozice se střídaly v každé zatáčce. Takové závody se určitě musí líbit, jen kdyby byly vidět v televizi.

První vítězství sezony si na konto připsal Nizozemec Koen Meuffels (KTM Fortron Junior Team), který udělal velkou radost nejen sobě, ale také rakouskému výrobci KTM. Na vítězství mířil zkušený Scott Deroue (Motoport Kawasaki), ale prozatím je druhý, takže na svoji šanci teprve čeká. Pro oba závodníky je víkend v Assenu jejich domácím podnikem, takže vítězství je ten nejlepší způsob jak třetí kolo sezony uzavřít. Jen v první desítce máme ale další dva Nizozemce pátého Roberta Schotmana (Motoport Kawasaki) a sedmého Glenna Van Straalena (KTM Fortron Racing Team). Není nejmenších pochyb, že ani oni nemyslí na nic jiného než jak o víkendu slavit minimálně stupně vítězů.

Po úvodním závodu sezony je průběžně třetí Mika Perez (Kawasaki ParkinGO Team) a čtvrtý Ukrajinec Mykyta Kalinin (GP Project Team). Dobře si vedla také Ana Carrasco (DS Junior Team), která byla součástí skupiny bojující o vítězství. Cílem nakonec projela šestá a to je prozatím také její pozice v šampionátu. Druhá žena na startu Maria Herrera (BCD Yamaha MS Racing) už tolik úspěšná nebyla, protože skončila sedmnáctá, takže bez bodů.

MS Supersport 300 – Stav po Aragonii

1. KOEN MEUFFELS KTM 25 bodů
2. SCOTT DEROUE KAWASAKI 20
3. MIKA PEREZ KAWASAKI 16
4. MYKYTA KALININ KAWASAKI 13
5. ROBERT SCHOTMAN KAWASAKI 11
6. ANA CARRASCO KAWASAKI 10
7. GLENN VAN STRAALEN KTM 9
8. DORREN LOUREIRO KAWASAKI 8
9. LUCA GRUNWALD KTM 7
10. BORJA SANCHEZ KAWASAKI 6
11. WALID KHAN KAWASAKI 5
12. ENZO DE LA VEGA KAWASAKI 4
13. DANIEL VALLE YAMAHA 3
14. PAOLO GRASSIA YAMAHA 2
15. MAXIMILIAN KAPPLER KTM 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 2 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Foxx5 přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 1 Kč
gorkin přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist