Chybami se clovek uci - je si vedom Yukio Kagayama

Popularni japonsky pilot Yukio Kagayama - 33 let - dobre vi, ze v uplynule sezone mnohokrate upadl a ze jeho 13. misto v celkovem hodnoceni mistrovstvi sveta superbiku nebylo to prave orechove. A tak chce v sezone 2008 hodne zmenit svuj jezdecky styl.

Celkem ma za sebou Yukio Kagayama behem 3 kompletnich sezon v tomto serialu 4 vitezstvi a 15 podiovych umisteni. Zatim nejlepe skoncil v roce 2005, jako paty. A take dobre tusi, ze by sezona 2008 mohla byt jeho posledni v superbikovem sampionatu. V sedle tovarni Suzuki na pristi rok se udrzel hlavne proto, ze po hodne dlouhe rade let vyhral pro tuto japonskou znacku prestizni 30. rocnik "8 Hours of Suzuka" - s Akiyoshim.
Stale ma vsak jeste problemy se svymi zranenimi, tedy kolenem a ramenem, ktere si privodil pri nekolika Highsspeed padech.
K tomu rika Kagayama zcela kriticky: "Muj styl jizdy funguje pouze na nekolika okruzich. Na tech zbyvajicich jezdim moc agresivne. Prostudoval jsem, jak jezdili se Suzuki plynule Troy Corser a Max Biaggi a musim tento styl kopirovat. Zkousel jsem to ted v Kataru, ale neni to vubec jednoduche. Nejvetsi rozdil je v brzdne zone. Musim najizdet do zatacky pomaleji, takze potom ve vyjezdu budu rychlejsi. Doposud jsem se rychlejsim vjezdem do zatacek dostal uprostred do problemu a nemohl tak pridat brzy plyn. Musim take pri Set - upu zmnenit nastaveni, tak aby mi "sasi" umoznovalo plynulejsi jizdu. Chci zajet vyborne vysledky a bojovat o titul. V Kataru jeste nebyly moje casy nic zvlastniho, ale to bylo zpusobeno nedolecenym zranenim a z toho vyplyvajicimi bolestmi. Ale v lednu na Philiip Islandu to bude urcite lepsi". rika japonsky tovarni jezdec Suzuki.
Jen poznamka, na testech v Australii by meli testovat vsichni tri jezdci Suzuki - tedy Fonsi Nieto, Yukio Kagayama a Max Neukirchner, ovsem dle gentlemanske dohody v jeden den pouze dva vybrani...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist