Camier zůstává ve WSBK, Brit podepsal s Barni Racing

Britský závodník bude také v roce 2020 součástí startovního roštu superbikového šampionátu. Tentokrát ale pojede s týmem BARNI Racing a jeho motocyklem bude Ducati Panigale V4 R. Camier tak od svého příchodu mezi superbiky v roce 2009 pojede motorku již šestého výrobce.

V roce 2009 jel Leon Camier svůj první závod WorldSBK v Donington Parku. Tehdy to bylo na divokou kartu s Yamahou týmu GSE Racing. O rok později už absolvoval kompletní ročník jako tovární jezdec Aprilie a jeho týmovým kolegou byl Max Biaggi. V sedle Suzuki závodil v období let 2012 a 2013. Od roku 2015 byl jezdcem italské MV Agusty a od sezony 2018 japonské Hondy.

V roce 2020 bude Leon Camier závodit v sedle Ducati s cílem získat umístění na stupních vítězů, na které v posledních šesti letech nedosáhl. „Na novou výzvu se moc těším,“ prozradil třiatřicetiletý závodník. „Budu se snažit využít všech jezdeckých i vývojových dovedností, abych společně s Marcem a jeho týmem dosáhl nejvyšší výsledkové úrovně.“

„Mají hodně blízko k továrně, mají pro závodění velkou vášeň a věřím, že si povedeme dobře. Teď se jen chci soustředit na závěr sezony v Kataru, kde bych chtěl zajet co nejlépe se svým stávajícím týmem,“ dodal Leon Camier.

Šéf týmu BARNI Racing, Marco Barnabo, k podpisu smlouvy prozradil: „Jsem velmi pyšný na smlouvu, kterou se nám podařilo s Leonem uzavřít. Pro náš tým má vysoké uznání a je velmi motivován se k nám připojit. Jsme si dobře vědomi, že společně můžeme dosáhnout silných výsledků.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist