Batta: Dále pouze se Suzuki

Belgický šéf superbikového týmu Alstare Suzuki Francis Batta se oficiálně vyjádřil ke svým plánům na rok 2012, kde byl rovněž spojován s převzetím továrního týmu Kawasaki od Brita Paula Birda.

Různé fámy a zaručené polopravdy typu "Radio Paddock hlásí" obcházejí v současné době superbikový paddock v souvislosti s továrním týmem Kawasaki. Bude i v roce 2012 nasazení tohoto továrního týmu "zelených" probíhat v mistrovství světa superbiků přes Paul Bird Motorsport? Nebo dostane šanci Lucio Pedercini, který nyní vede satelitní tým této značky? A do hry dle různých zpráv vstoupil i Francis Batta...

Batta je Suzuki. Tento Belgičan slavil s japonskými motocykly GSX-Rv minulosti řadu úspěchů, naposled získal Leon Haslam v loňském roce titul vicemistra světa. letos ovšem jezdí ve startovním poli superbiků pouze jediný motocykl Suzuki v sedle s Michelem Fabriziem a dá se očekávat, že pokud Suzuki zůstane v seriálu MotoGP, tak se už nebude zúčastňovat superbikového šampionátu. 

Týmový manažér Alstare Francis Batta se ve svém oficiálním prohlášení vyjadřuje ze své pozice k různým spekulacím, ohledně roku 2012:

"Francis Batta a Alstare byli během 13 roků ve velké části spojeni se Suzuki a tento enormní vztah byl také udržován na velkém stupni vzájemné spokojenosti.

Tohoto silného vztahu se podařilo dosáhnout hned na začátku vzájemné spolupráce a za roky vyrostl opravdu do stadia, kterého si Francis opravdu hodně váží. Francis byl vždy k Suzuki velmi loajální a z tohoto důvodu by chtěl i v buducnosti se Suzuki nadále spolupracovat.

Pokud se ale Suzuki rozhodne k tomu, v příštím roce už v mistrovství World Superbike nestartovat, tak Francis raději ukončí svůj tým, než aby spolupracoval s jinou továrnou."

Francis Batta
Na závěr trochu statistiky: Tým Alstare Suzuki dokázal za své působení v šampionátu WSBK od roku 1999 získat jeden mistra světa zásluhou Troye Corsera v roce 2005, vyhrát celkem 30 závodů WSBK - nejvíce opět Corser 10x a dále Kagayama a Chili 4x, Haslam a Biaggi 3x, Neukirchner 2x aj. a získat celkem 117 podiových umístění: nejvíce Corser (27), Chili (18), Biaggi (17), Kagayama (16),  Haslam (14), Neukirchner (9), Lavilla (9) aj.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist