V Oscherslebenu získal pole position tým SRC Kawasaki

V sobotu absolvovaly týmy mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů druhé kvalifikace, které ve spojení s pátečními jízdami rozhodly o pozicích na startu předposledního podniku sezony FIM EWC 2018/2019 – 8Hodin Oschersleben. Pole position na startu vyhrál tým SRC Kawasaki France, česká stáj Fany Gastro BMW Motorrad by Mercury Racing odstartuje ze čtrnácté pozice. Osmihodinový závod je v neděli se startem v jednu odpoledne.

Sestava týmu SRC Kawasaki France Jérémy Guarnoni, David Checa a Erwan Nigon předvedla, že v Oscherslebenu umí zajet velmi rychlé a stabilní časy, takže díky tomu vyhráli nejen tréninky, ale rovněž i kvalifikace a mají pole position na startu díky průměru na 1'26,264 sekundy.

Tým Honda Endurance Racing s Randy De Punietem, Yonny Hernandezem a Sébastienem Gimbertem bojovali jak jen to šlo, aby získali první pozici a pět bodů do hodnocení světového šampionátu, nicméně byli nakonec jen o 0,064 sekundy pomalejší.

Třetí do závodu odstartuje tým Suzuki Endurance Racing v sestavě s Vincentem Philippem, Etienne Massonem a Greggem Blackem. Tato trojice má kvalifikační průměr na 1'26,766 sekundy a na první Kawasaki ztratili dvě desetiny, takže nesmírně vyrovnané. Časy do pátého místa zejely týmy WEPOL Racing a YART Yamaha. Prvních pět týmů si rozdá body za umístění v kvalifikaci od pěti po jeden.

Český tým Fany Gastro BMW Motorrad- by Mercury Racing ve složení Karel Hanika, Ondřej Ježek a Ladislav Chmelík v kvalifikaci zajeli časy na průměr 1'28,321 sekundy. To české sestavě stačí k čtrnácté pozici na startu. Slovenský tým Maco Racing se do závodu kvalifikoval devatenáctým časem 1'28,801 sekundy.

Co se týče FIM Endurance World Cupu, tedy kategorie Superstock, tak tam zajeli nejrychleji jezdci týmu GERT56 by GS Yuasa, kterým patří desátý čas 1'27,718 sekundy. Jedenáctý je Team 33 Coyote Louit Moto a třináctí No Limits Motor Team. Lídrem seriálu je právě GERT56 by GS Yuasa, takže pro ně výborné výchozí postavení proto, aby letošní ročník vyhráli. Český tým SST Extéria KSPCS Racing Team by EKO do závodu vyrazí z dvaatřicáté pozice.

Neděle, 9.června 2019

09:00 – 09:45 … Warm Up / FIM EWC

13.00 – 21.00Závod 8Hodin (TV Eurosport 2 - živě)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
svava přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist