Trénink i první kvalifikaci vyhrál tým SRC Kawasaki France

Prvním bodem programu pátečního programu příprav na osmihodinovku v německém Oscherslebenu byl volný trénink. Ten týmy jely dopoledne v rámci přípravy na první kvalifikační jízdy, které následovaly odpoledne. V tréninku zajel nejrychleji tým SRC Kawasaki France, česká stáj Fany Gastro BMW Motorrad by Mercury Racing je ve výsledkové listině devátá. V odpolední kvalifikaci byli nejrychlejší jezdci stáje SRC Kawasaki France. Druhé kvalifikace jsou na programu v sobotu dopoledne.

Podobně jak ve čtvrtek večer, tak také v pátek dopoledne zůstává na špici výsledkové listiny tým SRC Kawasaki France. Maximum na kolo je v případě Kawasaki na 1'26,068 sekundy, což je zásluhou Jeremy Guarnoniho, který překonal dlouholetý rekord Australana Parkese z roku 2013.

Tým F.C.C. TSR Honda France je s časem 1'26,691 sekundy na druhé pozici, třetí Honda Endurance Racing ztratil na nejrychlejší čas tréninku necelých sedm desetin. Český tým Fany Gastro BMW Motorrad- by Mercury Racing, který jede ve složení Ondřej Ježek, Karel Hanika a Ladislav Chmelík, obsadil s časem 1'27,273 sekundy devátou pozici výsledkové listiny. Slovenský Maco Racing je po tréninku patnáctý a superstockový tým Exteria KSPCS Racing Team by EKO zajel na devětadvacátou pozici.

Od dvou hodin odpoledne týmy pokračovali v dalším bodu dne, kterým byly první kvalifikační jízdy. A byl to znovu tým SRC Kawasaki France, který je s průměrem 1'26,548 sekundy na špici výsledkové listiny. Erwan Nigon zajel nejrychleji 1'26,264 sekundy, Jérémy Guarnoni měl maximum na 1'26,264 sekundy a David Checa měl 1'27,057 sekundy.

Na druhé pozici je tým Suzuki Endurance Racing Team s průměrem na hodnotě 1'26,766 sekundy. Tým Suzuki dělí od provizorní pole position jen dvě desetiny. S dvojkou na kapotě Suzuki závodí Philippe Vincent, Etienne Masson a Gregg Black.

Velmi dobře zajeli jezdci Yamahy WEPOL Racing Michael Laverty, Scheridan Morais a Daniel Webb. Pod minutu sedmadvacet zajel jen Jihoafričan Morais, ale jejich časy jsou natolik vyrovnané, že na prvního ztrácí jen 0,325 sekundy. Na čtvrté pozici je Honda Endurance Racing, pátí F.C.C. TSR Honda France a šestý je rakouský YART Yamaha.

Český tým Fany Gastro BMW Motorrad- by Mercury Racing jede v sestavě Karel Hanika, Ondřej Ježek a Ladislav Chmelík. Po první kvalifikaci jim patří šestnáctý čas 1'28,813 sekundy, což znamená ztrátu na prvního ve výši 2,2 sekundy. Nejrychlejším z české trojice byl s časem 1'27,213 sekundy Karel Hanika. Ondřej Ježek zajel 1'28,476 sekundy a Ladislav Chmelík 1'30,750 sekundy.

Z týmů SST je nejrychlejší GERT56 by GS YUASA s celkově devátým časem 1'27,734 sekundy. Česká stáj Extéria KSPCS Racing Team by EKO je s průměrem 1'30,730 sekundy dvaatřicátá a v kategorii SST dvanáctá.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist