Odendaal míří do EWC a bude jezdcem VRD Igol Experiences

Jihoafričan Steven Odendaal neprodloužil smlouvu s týmem Evan Bros. WorldSSP, s nímž letos usiloval o titul mistra světa, a naopak zkusí zcela novou výzvu v podobě MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů. Odendaal bude týmovým kolegou Floriana Alta ve francouzské stáji VRD Igol Experiences.

Je vidět, že MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů FIM EWC získává na věhlase a tím pádem získává i jezdce, kteří by ještě před pár lety o něčem podobném ani neuvažovali. Toto je případ Stevena Odendaala, který přichází z MS Supersport a bude se snažit dobýt vrchol vytrvalostního šampionátu.

Tým VRD Igol Experiences byl letos celkově čtvrtý v pořadí a jeho ambice pro rok 2022 jsou samozřejmě výsledek ještě o něco zlepšit. Nezávislý tým s podporou Yamahy vyhrál v sezoně 2016-2017 FIM Superstock World Cup a od přestupu do královské EWC je každým rokem lepší.

Jihoafričan Odendaal je pro francouzský tým novým esem v rukávu. Bývalý jezdec WorldSSP bude týmovým kolegou zkušeného Floriana Alta, který je s týmem již sedmým rokem. Náhradním jezdcem byl jmenován Brit James Westmoreland. Jméno třetího stabilního jezdce do sestavy pro rok 2022 bude oznámeno později.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist