Jezdci SRC Kawasaki už testovali ve Valencii

Máme teprve začátek roku 2019, což pro jezdce týmu SRC Kawasaki France neznamená odpočinek, ale naopak první testy na dráze. Ty jezdecká sestava továrně podporovaného týmu ve složení, Jérémy Guarnoni, David Checa, Erwan Nigon, absolvovala na okruhu Ricarda Torma ve Valencii.

Už první týden ledna podnikli jezdci týmu SRC Kawasaki třídenní test, kterým ve Valencii odstartovali přípravu na sezonu FIM EWC 2018/2019 vytrvalostního šampionátu silničních motocyklů. Úvodní klání čtyřiadvacetihodinovky Bol d’Or nedopadlo dle očekávání, jelikož jim technické problémy, jen pár hodin před cílem, uzavřely cestu za vítězstvím, takže před druhým podnikem v Le Mans nechtějí podcenit sebemenší detail.

„Návrat na dráhu proběhl hladce,“ prozradil šéf týmu Gilles Stafler. „Zatím jsme sice nedostali nové komponenty, ale naši prioritou je najíždět kilometry, abychom testovali spolehlivost nového motoru Kawasaki 2019. Stock ZX-10R vybavený našim vstřikováním 2018 ukazuje dobrý potenciál. Už teď jsme na časech španělského CEV, takže rozhodně povzbudivé.“

„Erwan Nigon se velmi rychle přizpůsobil motorce i pneumatikám. Je to velmi schopný žák a okamžitě byl v pohodě jak na dráze, tak s týmem v boxech,“
dodal Stafler závěrem k nové posile týmu Kawasaki.

Druhým podnikem sezony je závod 24Hodin Le Mans s datem 20/21.dubna 2019. Lídrem průběžného hodnocení je F.C.C. TSR Honda France, tým SRC Kawasaki France je průběžně pátý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Lech přispěl -1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist