Ital Morbidelli pojede s týmem SRT osmihodinovku v Sepangu

Jezdec PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team MotoGP v mistrovství světa silničních motocyklů Franco Morbidelli absolvuje premiéru ve vytrvalostním mistrovství světa FIM EWC v rámci druhého podniku sezony 2019/2020, který je na programu 13. až 15.prosince na okruhu Sepang Internacional.

Okruh Sepang International je v kalendáři FIM Endurance World Championship (EWC) novou destinací a pro všechny to bude velká premiéra, jelikož ve stejném termínu se jedou také závody série FIA World Touring Car Cup (WTCR). Něco podobného jsme měli možnost sledovat na Slovakiaringu, teď to bude Sepang v Malajsii.

Ital Franco Morbidelli (MotoGP) bude součástí tříčlenné jezdecké sestavy, kde je již potvrzen domácí závodník Hafizh Syahrin (MotoGP) a již ostřílený borec a vítěz čtyř osmihodinovek v Suzuce Holanďan Michael van der Mark (WSBK). Tým pojede s podporou YART na strojích Yamaha YZF-R1.

„Jsem zvědavý jak mi sedne tento vytrvalostní formát závodu a opravdu se na to těším,“ uvedl Franco Morbidelli. „Je to něco úplně jiného, něco zajímavého, a když mě o to Razlan požádal, řekl jsem si, proč ne. Kombinace Yamahy a týmu Sepang Racing znamená, že by to měl být výkonný technický komplet a bude hezké znovu závodit s produkční motorkou.“

„Jezdit s motorkou je ten nejlepší způsob jak se udržet ve formě, takže je určitě fajn, že budu v prosinci závodit. Předtím jsem trénoval s YZF-R1, takže mám představu co očekávat, ale jsem si jistý, že vytrvalostní superbike bude zcela něco jiného. Možná z cesty do Malajsie vytěžím maximum a zůstanu tam na dovolenou,“
dodal Ital.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist