FIM EWC – Prví pozici má GMT94 Yamaha, Mercury Racing je desátý

Druhé kvalifikace na osmihodinovku v Oscherslebenu určily pořadí na startu sobotního klání předposledního podniku sezony mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů. Start z první pozice si zajistil úřadující šampion GMT94 Yamaha, druzí do závodu vyrazí jezdci F.C.C. TSR Honda France a třetí Suzuki Endurance Racing Team. Česká stáj Mercury Racing jely kvalifikaci ve dvou a do závodu se kvalifikovali na desáté místo. Exteria EKO Racing (SST) startuje třiatřicátý. Termín start závodu je v sobotu ve 13 hodin.

Pro pole position na startu osmihodinovky v německém Oscherslebenu si zajeli jezdci týmu GMT94 Yamaha Mike Di Meglio, Niccoló Canepa a David Checa. Jejich výsledný čas je 1'26,901 sekundy a jsou jediní, kteří se dostali pod minutu sedmadvacet sekund. Na druhé pozici skončil tým F.C.C. TSR Honda France, jenž byl po prvních kvalifikacích na provizorní pole position. Nakonec sestavě Josh Hook, Freddy Foray a Alan Techer chybělo na start z první pozice jen 0,157 sekundy. Třetím týmem v pořadí je Suzuki Endurance Racing Team (SERT) s časem 1'27,183 sekundy a ztrátou necelých tří desetin na maximum dne.

Český tým Mercury Racing jel kvalifikace ve dvou, jelikož se jim ve čtvrtek zranil Jakub Smrž, který si pádem vyhodil klíční kost. Kvalifikace absolvoval Karel Hanika a Sylvain Barrier, třetím jezdcem pro závod by měl být Matěj Smrž, který jel s týmem závod na Slovakiaringu. Karel Hanika zajel v kvalifikaci jezdců s modrým označením vynikající čtvrtý čas 1'27,254 sekundy, což představovalo ztrátu na prvního ve výši sedmi desetin. Francouz Barrier jel kvalifikaci červených, kde s časem 1'28,964 sekundy obsadil třináctou pozici a ztratil téměř dvě sekundy na prvního.

AKTUALIZACE: Dle pravidel tým už nemůže nasadit třetího závodníka a osmihodinovku musí odjet ve dvou - Karel Hanika a Sylvain Barrier.

V sérii FIM World Cup je sobotní závod poslední v sezoně 2017/2018. Nejrychleji zajel v kvalifikaci tým MOTO AIN, jehož jezdci Roberto Rolfo, Alexis Masbou a Christoffer Bergman zajeli průměr na 1'27,917 sekundy, což jim dává devátou pozici na startu. Český tým Exteria EKO Racing, v sestavě s Martinem Choyem, Ladislavem Chmelíkem a Tomášem Zajícem, zajeli celkově třiatřicátý průměr 1'31,985 sekund, šestnáctý v hodnocení SST.

FIM Endurance World Championship 2017/2018 – Kvalifikace (1+2)
Pátek, 8.června 2018 - Motorsport Arena Oschersleben (GER)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist