FIM EWC – Pole position má SRC Kawasaki, tým Mercury Racing je patnáctý

Pátek na okruhu Paula Ricarda byl ve znamení druhých kvalifikačních jízd týmů mistrovství světa vytrvalostních závodů motocyklů. Příprava na 24H Bol d’Or pokračuje druhým dnem a po obědě už známe název týmu, který do závodu odstartuje jako první. Tímto týmem je SRC Kawasaki France. Česká stáj Mercury Racing vyrazí do závodu z patnácté pozice, slovenský Maco Racing devatenáctý. V třídě SST závodí tým Exteria EKO Racing, jenž si v kvalifikacích vyjel pětačtyřicátý čas v pořadí.

Pole position na startu čtyřiadvacetihodinového závodu Bol d’Or si vybojoval v páteční kvalifikaci tým SRC Kawasaki France. Sestava Jeremy Guarnoni, David Checa a Randy de Puniet má na kontě průměrný čas 1'54,905 sekundy, jenž byl o víc jak tři desetiny rychlejší než jaký zaznamenal druhý tým v pořadí. Nejrychlejším z trojice závodníků byl Randy De Puniet jenž si v sekci modře označených závodníků zajel pro “Bondovský“ čas 1'54,007 sekundy. Tým již teď získává do průběžného hodnocení pět bodů za první místo v kvalifikaci.

Na druhé pozici je úřadující mistr světa tým F.C.C. TSR Honda France s jezdci Freddy Foray, Josh Hook a Mike Di Meglio. Po páteční kvalifikační jízdě je průměr týmu na 1'55,235 sekundy a za druhou pozici získávají čtyři body do průběžného hodnocení šampionátu. Nejrychlejším jezdcem týmu je s časem 1'55,110 sekundy Josh Hook, který absolvoval kvalifikaci jezdců s modrou páskou na ruce. Velmi dobře zajel také Mike Di Meglio s kolem za 1'55,136 sekundy.

Třetím týmem v pořadí je YART Yamaha, vítěz první kvalifikační série. Rakouský tým nakonec první místo neudržel, ale ztráta 0,350 sekundy zase není tak velká a zejména ne ve vytrvalostním šampionátu. Vzhledem k tomu, že se letos nově boduje kvalifikační TOP5, může je každopádně mrzet ztráta dvou bodů, protože tovární tým tří ladiček si za třetí místo na konto připíše body tři. Z trojice závodníků Broc Parkes, Niccolo Canepa a Marvin Fritz zajel nejrychleji posledně jmenovaný, jehož maximem v sekci červených bylo 1'55,066 sekundy.

Na čtvrté místo zajel další tovární tým ERC-BMW Motorrad Endurance, který do nového ročníku FIM EWC 2018/2019 nastupuje v sestavě s jezdci Kenny Foray, Julien da Costa a Mathieu Gines. Tým získává za čtvrté místo na startu dva body a to se rozhodně počítá. Průměr týmu je na hodnotě 1'55,401 sekundy a nejrychlejším jezdcem je s časem 1'54,997 Sekundy Kenny Foray.

Pátým týmem v pořadí výsledkové listiny je Suzuki Endurance Racing Team. Jezdecká sestava Vincent Philippe, Etienne Masson a Gregg Black zajela průměr na 1'55,742 sekundy, což byl o 0,837 sekundy pomalejší čas než v případě prvního týmu kvalifikační bitvy. S časem 1'55,623 sekundy byl nejrychlejším jezdcem tovární stáje Gregg Black. Tým Suzuki si na konto připisuje jeden mistrovský bod za páté místo na startu.

Výborně si vedli jezdci české stáje Mercury Racing, jenž do závodu v Bol d’Or nastupuje ve složení Karel Hanika, David Perret a Ondřej Ježek. Průměr týmu 1'57,673 sekundy jim stačil na patnácté místo na startu a na nejrychlejší Kawasaki ztratili 2,768 sekundy. Z jezdecké trojice byl nejrychlejší Karel Hanika s časem na kolo 1'56,225 sekundy. David Perret zajel 1'58,512 sekundy a Ondřej Ježek 1'58,283 sekundy. Slovenský tým Maco Racing se do závodu kvalifikoval devatenáctým časem 1'58,146 sekundy. V kategorii SST závodí Exteria EKO Racing Team, který kvalifikační jízdy uzavřel na pětačtyřicáté pozici.

FIM EWC 2018/2019, 24H Bol d’Or – Kvalifikace (2) Top40
Pátek, 14.září 2018 – Paul Ricard Circuit (FRA)
82 Bol DOr Overall Qualifying Classification Overall Qualifying Classification.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist