EWC 2018 – První den oficiálního testu v Suzuce

Na dráze japonského okruhu v Suzuce pokračují týmy v přípravě na osmihodinový závod, kterým v závěru července vyvrcholí sezona MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů 2017/2018. První den oficiálního testu zajeli nejrychleji jezdci týmu Yamaha Factory Racing Team, druzí byli jezdci Red Bull Honda with Japan Post a třetí jezdecká sestava Kawasaki Team Green.

Testující týmy byly rozděleny do dvou skupin A a B a během dne měli k dispozici příznivé povětrnostní podmínky na rozdíl od testů z předchozího týdne. Nejrychlejším časem prvního dne 2'07,379 sekundy se prezentoval vítěz posledních tří ročníků Yamaha Factory Racing Team ve složení Katsuyuki Nakasuga, Alex Lowes a Michael van der Mark.


Na druhé pozici je s časem 2'07,604 sekundy tým Hondy Racing Corporation Red Bull Honda with Japan Post s jezdci Takumi Takahashi, Takaaki Nakagami a Leon Camier. Druhý tým v pořadí byl také poslední s časem pod dvě minuty a osm sekund.

Třetí nejrychlejší je tým Kawasaki Team Green nastavil maximum na hodnotu 2'08,045 sekundy a do osmihodinovky nastupuje v jezdecké sestavě Kazuma Watanabe, Leon Haslam a Jonathan Rea. Tento tým má rozhodně velké ambice sesadit z trůnu tři ladičky.

Oficiální testy na závod v Suzuce pokračují ve středu a ve čtvrtek druhým a třetím testovacím dnem. Týmy z Evropy jako Bolliger Team Switzerland, Team NRT48 a Motobox Kremer Racing, Wójcik Racing Team, Honda Endurance Racing nebo český Mercury Racing Team, ti všichni budou mít možnost seznámit se s tratí v Suzuce během privátního testu ve čtvrtek 26.července.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Lech přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist