BMW nasadí do sezony EWC 2018/19 tovární tým

Německý výrobce BMW nasadí do nové sezony Mistrovství světa vytrvalostních závodů silničních motocyklů 2018/2019 svůj tovární tým. Stáj NRT48 se přejmenuje na ERC-BMW Motorrad Endurance a s tovární technikou bude závodit zkušená trojice Kenny Foray, Julien da Costa a Mathieu Gines. Cíle pro novou sezonu jsou jasné, vítězství v závodech a zisk světového titulu.

Je dobře, že BMW přehodnotilo přístup k světovému šampionátu vytrvalostních závodů, protože to jen zvýší konkurenceschopnost celé série a tím pádem budou závody ještě zajímavější než byly dosud. Tedy to je rozhodně přáním všech, kteří tato klání sledují.

Právě německý tým NRT48 letos porazila česká stáj Mercury Racing, jenž v sedle BMW získala status nejúspěšnějšího soukromého týmu sezony EWC 2017/2018. Nicméně je to NRT48, kdo se pro nový ročník seriálu promění v tovární stáj německého výrobce a bude závodit pod názvem ERC-BMW Motorrad Endurance.

Hlavním sponzorem týmu zůstane Proskaro, což je německá robotická společnost pod vedením bývalého jezdce vytrvalostních závodů Uwe Reinhardtena. Proto také zkratka v názvu týmu ERC (Equipe Reinhardt Competition). Novým šéfem týmu bude Yvan Haberkorn a hlavním šéftechnikem Ingo Nowaczyk.

Co se týče jezdecké sestavy, tak tady BMW vsadilo na jistotu zkušenosti a úspěšnosti. V sedle továrního stroje BMW pojede trojice Francouzů, kteří již několikrát slavili buď světový titul nebo vítězství v závodech. Jedná se o trojici Kenny Foray, Julien da Costa a Mathieu Gines.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist