Martin Krátký na Evotech Stunt Competition

Martin Krátký opět bodoval na dalším ze série letošních závodů ve stuntridingu. Tentokrát jel do Itálie, konkrétně do městečka Baselga di Pine.

Závodu Evotech Stunt Competition v již zmíněném Baselga di Pine, kousek od Trenta v severní Itálii, se zúčastnilo dvacet jezdců. Jednalo se zároveň o oslavu 10. výročí firmy Evotech. Ta se zabývá výrobou moto doplňků.
V sobotu byla kvalifikace a semifinále, z kterého postoupila desítka nejlepších do finále. Z kvalifikace šel Martin na druhém místě, jen bod a půl za vítězem kvalifikace Joonou Vatanenem z Finska. V semifinále se před Martina dostal ještě Romain Jeandrot z Francie.
Takže do finále šel na prvním místě Joona Vatanen následovaný Romainem Jeandrotem a Martinem na třetím místě v minimálních bodových rozdílech. Tyto malé rozdíly v bodování slibovaly na neděli zajímavý souboj. V neděli se bohužel ale přihnal déšť a jelo se na vodě.


Více už Martin:

V neděli jsem chtěl zabojovat o první místo, protože sobotní jízdy ukázaly, že první trojka je bodově vyrovnaná a může vyhrát kdokoliv. Jenže přišel déšť a to se všechno mění. A rázem byl favorit jasný, protože finský jezdec používá měkkou gumu vzadu a 750 jde na vodě taky na předek lépe díky těžišti více vpředu než šestistovka. Což se také potvrdilo a Joona zaslouženě vyhrál. Na mě zbyl boj o druhé místo. Nakonec jsem ve finále nepředvedl nebo nedokončil dva triky, právě kvůli mým chybám (podkluzujcí gumě). Což myslím také rozhodlo o tom, že jsem skončil na třetím místě o bodík za druhým Romainem Jeandrotem. Celkově jsem spokojený, protože to pro mě bylo v Itálii již šesté pódium v řadě v letošním roce. Další závod mě čeká příští týden v Brně na akci Stunt Battle Europe.
Top 5:
1.Joona Vatanen, Finsko
2. Romain Jeandrot, Francie
3. Martin Krátký, ČR
4. Guillaume Gleyo, Francie
5. Edu Rodriguez, Španělsko

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist