Z Misana si Ježek odváží třináct bodů

Potom, co český motocyklový závodník Ondřej Ježek vyhrál tréninkovou část příprav na závod kategorie Superstock 1000 v Misanu, dosáhl v kvalifikaci na čtvrtý čas, což znamenalo start z druhé řady. Po startu závodu okamžitě zaujal druhé místo za vedoucím Lorenzem Savadorim, ale nakonec si z pobřeží Jadranu odváží body za čtvrté místo.

Úmorné vedro provázelo čtvrtý závod světového poháru Superstock 1000 v italském Misanu. Po startu ze čtvrtého místa patřila Ondřeji Ježkovi stejná pozice také v cíli závodu. Čtyři kola před cílem se náš závodník dotáhl na dvojici jezdců bojující o druhé místo. Bohužel závod byl  předčasně ukončen vinou pádu Federica Sandiho a Ondra tak už neměl možnost na druhé místo zaútočit.
„Těžko se mi dnes hledají slova,“ komentoval neděli v Misanu Ondřej Ježek. „Ač se pro mě závod v první polovině nevyvíjel dobře, dokázal jsem držet vysoké tempo ke konci závodu. Velmi rychle jsem se přiblížil dvojici Mercado - Massei a hodlal je předjet. Červená vlajka mě bohužel v tomto rozletu zastavila.“
„Je to velká škoda. Tabulka šampionátu mohla pro mě vypadat výrazně lépe. Nedá se nic dělat. Tento týden nás čeká test v Portimau, kde za týden jedeme další závod. Chtěl bych pogratulovat Savadorimu, který byl bezkonkurenční. Dále chci poděkovat týmu za dobrou práci během celého víkendu. Věřím, že se v příštích závodech už před Kawasaki dostaneme,“
dodal český závodník, jenž má nyní stejný počet bodů v průběžném hodnocení světového poháru jako druhý Lorenzo Savadori.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist