Vavrouš: Od startu jsem dělal hodně chyb

V sobotu nastoupil Tomáš Vavrouš v barvách týmu Montáže Brož Racing k závodu Mistrovství Evropy Superstock 600 na německém okruhu Nürburgring.

Na okruhu Nürburgring dnes pokračoval program desátého závodu WSBK 2013, jehož součástí je i šampionát Mistrovství Evropy kategorie Superstock 600. Ten měl dnes na programu druhý kvalifikační trénink a po něm závod na 10 kol. Tomáš Vavrouš, jezdec Montáže Brož Racing Teamu, v ranní kvalifikaci zajel čas 2:03,762, což znamenalo 14. pozici. V součtu časů z obou kvalifikačních tréninků to pro českého závodníka byl start z 16. pozice.

Samotný závod byl bohužel přesným opakem podařené kvalifikace. Tomáš se od startu propadal a nakonec vše završil již ve čtvrtém kole, ve kterém havaroval. Závod v Německu tak pro tým Montáže Brož Racing skončil bez bodového úspěchu, přesto je tým odhodlán v dalším závodě, který se jede za měsíc na okruhu Magny Cours, udělat maximum k zisku evropských bodů.

Tomáš Vavrouš:
„Druhá kvalifikace dopadla dobře. Zpočátku to sice bylo těžké, protože jsem se nemohl na dráze zachytit za někoho rychlejšího, za kým bych získal potřebné tempo, ale v posledních třech kolech se to podařilo. Můj nejrychlejší čas jsem pak zajel v tom úplně posledním kole. Posunul jsem se na 16. startovní místo, což dávalo naději na boj o evropské body, o které jsem byl připraven tvrdě bojovat. Bohužel závod byl z mé strany hodně špatný.“

„Od startu jsem dělal hodně chyb a neustále se propadal, jako kdyby od dopolední kvalifikace uběhla hrozná doba. Nakonec to dopadlo tak, jak to od začátku vypadalo, tedy pádem a předčasným koncem. Jsem hrozně zklamaný, ale hlavně je mi to líto kvůli týmu, který tvrdě pracoval na přípravě motorky. Během tréninku a dvou kvalifikací se nám povedlo udělat hodně práce, ale nakonec jedeme domů bez dalších bodů. Chtěl bych týmu poděkovat za výbornou práci a doufám, že v dalším závodě jim všechno vynahradím dobrým výsledkem.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist