Po pátečních trénincích je Ondřej Ježek nejrychlejší

Předposlední podnik Světového poháru Superstock 1000 odstartoval v Jerezu pátečními tréninky a v nich se dařilo českému jezdci týmu TripleM by Barni Racing Ducati Ondřeji Ježkovi. Ten v prvním tréninku zajel pátý nejrychlejší čas, odpoledne pak zrychlil natolik, že ho nikdo z jeho soupeřů nedokázal překonat.

Trať v Jerezu má Ondra ještě v čerstvé v paměti, protože tam před pár dny testoval. Nabyté zkušenosti a poznatky tak dokázal prodat hned v úvodních trénincích. Na španělském okruhu skončil v prvním tréninku pátý, když se svým týmem zkoušel několik drobných změn. Rychlejší bylo pouze kvarteto italských jezdců Russo, Massei, Tamburini a Calia.

Ve druhém tréninku to už bylo o něčem jiném. Nastavení se vrátilo do toho, které bylo při testech a rázem se nenašel nikdo, kdo by zajel rychlejší čas než Ondra. „Jsem moc rád, že se mi podařilo ve druhém tréninku zvítězit. V tom prvním jsme zkoušeli nějaké změny na motorové brzdě, ale odpoledne jsme se vrátili k původní variantě z testování.“

„Udělali jsme dobré kroky na podvozku a i díky tomu jsem dokázal čas z testů ještě o dvě desetiny sekundy vylepšit. Věřím, že budeme i v dalších dnech pokračovat v nastaveném tempu,“ uvedl po dvojici pátečních tréninků Ondřej Ježek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist