Nadějně rozjetý závod skončil pro Ježka pádem

Vše mu hrálo do karet. Úžasné výsledky v trénincích, v kvalifikaci vybojovaná první řada a i start samotného hlavního závodu českému závodníkovi Ondřeji Ježkovi z týmu TripleM by Barni Racing Ducati nemohly vyjít lépe. V posledním závodě sezony Světového poháru Superstock 1000 ve francouzském Magny Cours měl našlápnuto k vítězství, jenže všechny naděje zhatil pád.

Pro českého závodníka to měl být doslova životní víkend. Skvělou formu ukázal už v trénincích, když byl jednou druhý a dvakrát zvítězil. V kvalifikaci pak sice kvůli pomalejšímu soupeři upadl, přesto skončil třetí a získal místo v první řadě na startovním roštu. A začátek hlavního závodu? I ten proběhl podle ideálního scénáře.

Ondra se do toho obul a už v první zatáčce byl první. Ostatní soupeři mu jen koukali na záda a sledovali, jak se jim český jezdec vzdaluje. Náskok se vyšplhal téměř na tři vteřiny. Jenže v pátém kole, tedy ve třetině závodu přišel pád, který Ondrovi pohřbil naděje na vítězství.

„Od startu jsem se cítil skvěle. Hned jsem všem poodjel. Ale párkrát mě vystrašilo přední kolo, které mi několikrát při brzdění ujelo. V pátém kole jsem si při výjezdu na cílovou rovinku pravděpodobně brnknul stupačkou o obrubník a celou motorku mi to nadhodilo. Absolutně to nechápu, nikdy se mi to nestalo a nevím, jestli vůbec někdy někomu tady v té zatáčce,“ vysvětlil Ondra příčinu pádu a bylo na něm vidět obrovské zklamání.

„Mrzí to, hodně. Měl jsem to rozjeté fakt parádně. Ale zřejmě mi letos nebylo přáno v závodě vyhrát. Pravděpodobně se jednalo o můj poslední superstockový závod. Co bude příští rok, to se uvidí,“ dodal Ondra, který v konečném pořadí obsadil páté místo.

Šampionem se v litrových stocích stal Ital Lorenzo Savadori na Aprílii. Tomu k titulu stačilo osmé místo. Druhé a třetí místo obsadili další dva Italové. Stříbro bral Roberto Tamburini na BMW, bronz pak Raffaele De Rosa na Ducati.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist