Effenbert zdvojnásobil superstocky, pojede i Federico Sandi

Effenbert Liberty Racing tým potvrdil na rok 2012 posílení svého juniorského týmu v seriálu Superstock 1000 FIM Cupu, když angažoval italského jezdce Federica Sandiho, který tak bude týmovým kolegou Kanaďana Bretta McCormicka.

Český tým Effenbert Liberty Racing tak pokračuje ve svém záměru investovat do růstu mladých nadějných jezdců, což již bylo zdůrazněno výběrem 22-letého Francouze Maxime Bergera na sezónu 2012 v superbicích.

Majitel týmu Dr. Mario Bertuccio a manažér superstockového týmu Natale Egi po vzájemné dohodě této strategie uzavřeli smlouvu s 22-letým Sandim, aby mu umožnili pokračovat v dalším profesionálním růstu a to v sedle nové Ducati Panigale 1199, kterou bude mít tým k dispozici, a která nahradí v superbikovém šampionátu slavnou Ducati 1098, s cílem dosáhnout konečného přelomového úspěchu.

"Jsem velmi šťastný, že jsem byl vybrán týmem Effenbert Liberty Racing“, řekl Federico Sandi a pokračoval: „Je to prvotřídní tým a to jak z technického hlediska, tak co se týká rodinné atmosféry v týmu. Udělám vše pro to, abych týmu splatil důvěru, kterou ve mně vložil a dojížděl v závodech na předních pozicích. Závodit s novou Ducati Panigale 1199 bylo mým cílem, protože jsem si byl vědom, že existuje jen málo týmů, které mají tuto možnost konkurenceschopnosti. Cítím se tak privilegovaný, a tak chci využít této příležitosti a ještě jednou jim touto cestou poděkovat.“

Natale Egi, manažér superstockového projektu týmu Effenbert, se svými dvaceti roky zkušeností v závodním světě, se těší na zahájení tohoto nového dobrodružství, které je určeno k vyhledávání potenciálních nových talentů.

"Jsem opravdu spokojený s tím, že byla podepsána smlouva s Federickem," - řekl Natale Egi a dodal: „Sandi a McCormick jsou velkou motivací. Nyní tým odletí do Austrálie, kde se bude testovat nový motocykl během soukromých testů na okruhu Phillip Island 13. až 15. února ".

Federico Sandi se narodil ve Vogheře (PV) 12. srpna 1989. Od roku 2005 do 2008 jezdil v mistrovství světa Grand Prix kubatur 125 a 250 ccm. V roce 2009 přešel do seriálu Superstock 1000 FIM Cup a zde jezdil tovární motocykl Aprilia. V následujících dvou letech debutoval na divokou kartu v italském mistrovství SBK a svými výsledky zaujal manažery této Top kubatury.
V roce 2011 byl startoval za tým Ducati Althea v superbikovém italském šampionátu, kde se umístil na třetím místě v celkovém pořadí, přičemž dokázal získat i Pole position a získal vítězství v závodě na římském okruhu Vallelunga.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist