Páté letošní podium pro Intermoto

Z jedenáctého závodu sezóny, tentokrát na německém Nürburgringu, si královéhradecký tým Kawasaki Intermoto Step opět odváží pořádnou nálož bodů za perfektní 3. místo Fabiena Foreta a 11. místo Romaina Lanusse.

Za tímto skvělým výsledkem stojí usilovná práce celého týmu, který napnul síly už na samém začátku víkendu. V páteční kvalifikaci se Fabien Foret umístil na třetí pozici a Romain Lanusse na pozici 17., když mu chybělo pouhých 7 desetin sekundy k umístění v top10.

           

V sobotních trénincích se celkově zrychlovalo, ale Fabien svůj páteční čas zlepšit nedokázal. I tak si ale zajistil páté místo na startovním roštu. Romain se i přes zlepšení svého času propadl ve výsledkové listině nazpět a po sobotní kvalifikaci mu patřilo 22. místo a až šestá řada.
Raketový start do závodu předvedl Romain, který se z 22. pozice po prvních pár zatáčkách objevil na pozici deváté. Těsně za Fabienem, kterému se start příliš nevyvedl. Avšak Romain se začal propadat a podstatnou část závodu se pohyboval okolo 14. pozice.
Naopak Fabien se během dvou kol dotáhl na vedoucí čtveřici jezdců a dokázal se přizpůsobit jejich velmi rychlému tempu.

V polovině závodu se Fabien dokázal dostat také velmi rychle přes Broca Parkese a následně i Sama Lowese a byl třetí. Poslední jmenovaný byl ovšem velmi odhodlaný o třetí místo bojovat a nedopřál Fabienovi ani chvíli oddechu. Avšak Sam Lowes během souboje s Fabienem chyboval a spadl, a tak Fabien s rezervou závod na třetím místě dokončil. Romain po velkém boji projel cílem na 12. místě.
Později po závodě byly výsledky změněny, neboť motorka Rusa Vladimíra Leonova vážila méně, než dovolují pravidla, a tak se Romain Lanusse posunul na 11. pozici, opět těsně pod hranici top10.
Josef Kubíček (majitel týmu): „Začnu nejdříve jako vždy poděkováním za další fantastický víkend pro všechny členy týmu, pro všechny naše partnery, fanoušky a také Kawasaki Europe. Nesmírné poděkování vám všem za to, že nás stále všichni podporujete. Je to fantastický pocit popáté v jedné sezóně ucítit chuť šampaňského pod pódiem. Fabien i Romain předvedli excelentní výkon na hranici možností a i jim patří obrovské díky. Moc si toho vážím. U Romaina je vidět a cítit velké zlepšení, na kterém neustále, i pod vedením samotného Fabiena, pracuje. Jsem si vědom toho, že Fabien jel na více než sto procent a my teď musíme pro zbývající dva závody zapracovat na ještě lepším nastavení motorky.“


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist