Carrasco nastoupí do WSSP300 s Provec Racing

Provec Racing, jehož jezdec Jonathan Rea vyhrál v posledních čtyřech letech světový titul WorldSBK, postavil tým pro kategorii World Supersport 300 a do sedla Kawaski Ninja 400 posadili úřadující mistryni světa Anu Carrasco. Pro Španělku je to ideální příležitost jak být úspěšná při obhajobě světového prvenství.

Španělka Ana Carrasco je historicky první ženou, jenž získala světový titul v motocyklovém šampionátu. V jednadvaceti letech nedala nikomu šanci, třebaže v samotném závěru to bylo hodně těsné, když titul získala s náskokem jednoho jediného bodu.

Pro tým Provec Racing je start ve World SSP300 velká výzva. Mají v plánu tým vybudovat kolem Any a tím ji usnadnit cestu za obhajobou. Jednoduché to nebude, ale odhodlání, zkušenosti a technické zázemí týmu je obrovské. Nyní bude Carrasco v Barceloně, kde je základna jejího nového týmu, intenzivně pracovat na fyzické kondici.

„V první řadě jsem moc ráda, že zůstávám jezdcem Kawasaki,“ uvedla Ana Carrasco. „Upřimně děkuji za podporu týmu DS Junior s nímž jsem v roce 2018 získala titul. I přes řadu akcí spojených s veřejnými vystoupeními s ohledem na získaný titul, bylo moji prioritou najít nejlepší technické zdroje k tomu, abych čelila sezoně 2019. Pojedu s jedničkou na kapotě, což představuje extrémně vysoký tlak, takže uvidíme, zda se nám povede zůstat na nejvyšší úrovni.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist