České barvy hájili ve Schleizu Sedláček a Rozeneková

Uplynulý víkend se jel pod záštitou Bike Promotion další díl šampionátu International Sidecar Trophy. Na polopřírodní okruh ve Schleizu byly sice přihlášené české posádky, ale nakonec se nedělních závodů zúčastnil jen tým Roman Sedláček s Kateřinou Rozenekovou. Druhá naše posádka ve složení Marek Zabloudil a Ondřej Kopecký měla hned v první kvalifikaci nebezpečně vyhlížející karambol a tím pro ně účinkování v tomto závodu skončilo. Naštěstí až na techniku jsou oba v pořádku.

Kapitoly článku

Stejně jako v Mostě, tak i zde se závodů zúčastnily čtyři hostujících posádky, které jezdí světové poháry a žádné body do šampionátu si tak nepřipíší. Do bojů o co nejlepší umístění na startu se zapojilo celkem 23 posádek jak v kategorii F1, tak F2.

Na sobotu byly naplánované dvě kvalifikační jízdy, kterým podle očekávání dominovali hostující týmy Joseph Sattler - Uwe Neubert, Adam Treasure - Brad Gorrie, Christian Ruppert - Ueli Waefler a Peter Kimeswenger - Jens Lehnertz. Nejrychlejšími třemi posádkami šampionátu byly Enrico Wirth - Ronny Uhlig, Günther Bachmaier - Hendrik Crome a Norbert Kirst - Sören Kirst. Česká posádka Roman SedláčekKateřina Rozeneková se probojovala na 17.místo na startu.

Trať na německém Schleizu hned po startu stoupá. Toho využili posádky s litrovými výkonnějšími motory a do první zatáčky se přesypali přes slabší šestistovky. Tím bylo zaděláno na pěkné závody, které sledovaly zaplněné tribuny. O tom, že se bojovalo opravdu tvrdě, až do poslední chvíle se mohli diváci přesvědčit při pohledu na sidecary po dojezdu. Některým bohužel nevydržely motory, jako třeba dvojici Detler Rößler - Werner Lüttke či Günter Gloeden - Carolin Zimmermann. Nebo bylo zaděláno na laminování u dvojice Remy Gasche - Steffen Werner s Svemo Axelsson - Mihael Andersson, kteří po vzájemném kontaktu měli plné ruce práce, aby vše stihli nachystat na druhý odpolední závod. Samotný závod ovládly hostující týmy, když vyhráli RuppertWaefler, Treasure – Gorrie a Kimeswenger - Lehnertz. Body za první místo v Int. Sidecar Trophy brali Wirth – Uhlig (F2) a Axelsson - Andersson (F1).

Druhému závodu stejně jako celému víkendu dominovali hosté, když složení ani postavení v cíli se neměnilo. To pravé drama se odehrávalo za jejich zády mezi stálými účastníky. Start se tentokrát povedl dvojici Bachmaier – Crome, kteří až do poloviny závodu za sebou drželi suverény letošního ročníku Wirth – Uhlig. Těm se nakonec podařilo před expilota WM dostat a již po šesté si připsali plných 25 bodů. Stejně urputný boj byl sváděn o třetí místo, když zde bojovali hned tři posádky ve složení Ken Knapton – Enrico Roick, Norbert Kirst - Sören Kirst a Robert Van Kampen - Jarno Bouius. V posledním kole vše vyvrcholilo snahou dvojice N.Kirst - S.Kirst o předjetí Knaptona s Roickem. Byli však dlouzí na brzdy, museli mimo trať a tím se propadli až na předposlední 8.místo. V silnějších litrech se tak tvrdě nebojovalo a body po hladkém průběhu braly posádky v následujícím pořadí AxelssonAndersson, Gasche - Werner a Chris Baert - Ronja Mahl.

V celkovém hodnocení Int. Sidecar Trophy si RomanKateřinou se ziskem 18 bodů upevnili průběžné 4.místo. Bohužel letos již neuvidíme druhou českou posádku Miroslav Medek - Ondřej Kopecký a postupně se dá čekat jejich propad v celkovém hodnocení, když jim před Schleizem patřila průběžná třetí pozice.

Kompletní výsledky Int. Sidecar Trophy.

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist