Tomáš Mikšovský nejen o letošní sezóně

O letošní sezóně, ale i o nadcházející zimě hovořil Tomáš Mikšovský pro server www.racing.motorkari.cz.

Jaká byla letošní sezóna?
Na konci roku 2004 se tým rozhodl, že půjdeme do tohoto šampionátu. Protože tým dostal dobrou nabídku od Klaffiho, vstoupil do Mistrovství světa. Byl to pro nás velký skok. Hodně se od nás očekávalo a my si dávali asi i vyšší cíle, než jsme nakonec během sezóny dokázali splnit. S tím co jsem předvedl jsem ovšem nakonec spokojený. Byla to pro mne v Mistrovství světa první sezóna, stejně jako to byla první sezóna pro tým. Myslím si, že v některých závodech to mohlo být určitě lepší, ale prostě dopadlo to tak jak to dopadlo a myslím si, že za těch dvanáct bodů musím být spokojený. Hodnotím to tedy kladně. Nejel jsem dva závody, Německo a Francii, skončil jsem celkově na 21. místě a to na první sezónu určitě není špatný, zvláště když dokázalo letos bodovat 42 jezdců. Dost mne mrzí, že jsem kvůli zranění nemohl jet ty dva závody, protože zejména ve Francii jsem si hrozně věřil v zisk dalších bodů.
Kdybys měl z této sezóny vyzdvihnout nejlepší okamžik, tvůj "The best moment", který by to byl?
Mých nejlepších okamžiků je několik, je to vždy první kolo závodu. Jinak nejlepší okamžik byla určitě Imola. Startoval jsem někde hodně vzadu, už si to nepamatuju, ale asi někde okolo 24. místa a po prvním kole jsem byl patnáctej. Pak to teda přerušil déšť a startovalo se znovu. Já dokázal nakonec dojet na třináctém místě. Byl to velký závod, nechci říct, že to byl pro mne zlomovej závod, ale byl to rozhodně pro mne výbornej výsledek. Nechci to srovnávat s těma prvníma dvěma závodama v Kataru a Austrálii, kde nebyla pořádná konkurence a vlastně kdo dojel do cíle, tak bodoval. Jednoznačně si, ale Imoly cením z celé sezóny nejvíce. Mezi vynikající momenty této sezóny patří i závod v Assenu, který je zároveň i nejhorším. Jezdil jsem ve velké skupině, která se prala o bodované pozice. Já jezdil s vědomím, že v posledních šesti kolech do toho dám vše, věřil jsem, že to je na body. Bohužel jsem spadnul. Hodně mne to mrzí, bylo to po jezdecké chybě, přebrzdil jsem přední kolo v pravé zatáčce a následoval pád. Hodně mne to mrzí.
Už si to trochu naznačil, ale přesto, který byl naopak tvůj nejhorší moment sezóny 2005?
Určitě závod Mistrovství světa tady u nás v Brně. Doufal jsem, tedy spíš věřil jsem, že na tom budu trochu líp. Bohužel se to nepodařilo. Chtěl jsem před domácím publikem udělat dobrej výsledek, ale naopak jsem se sám hodně zklamal. Jednoznačně bylo pro mne Brno velké zklamání.
Čím tě překvapilo prostředí Mistrovství světa?
V podvědomí jsem si myslel, že ti jezdci a jejich týmy společně nekomunikují, ale poznal jsem tak nějak pravej opak. Jezdci ve stejné třídě se mezi sebou hodně bavěj, je to takové kamarádské prostředí. Já samozřejmě nevím jak to funguje někde jinde, ale tady mne to dost překvapilo. Kolem všech závodů byla hodně kamarádská atmosféra.
Co říkáš na výkon letošního Mistra světa Sebastiena Charpentiera?
No tak on už vloni předvedl u Klaffiho co umí. Dojel vlastně na jeho motorce celkově čtvrtý a jeho kvality vypovídaly o tom, že když vstoupí do tohoto týmu, kde letos jezdil, tak ten titul získá. V letošní sezóně předvedl, že je v šestkách absolutním suverénem. Určitě si to zaslouží. Já jsem s ním párkrát měl řeč, je to sympaťák a já mu to přeju. Má na to a nakonec to je i Mistr světa.
Co příští sezóna?
Tak tuto otázku mi dávají všichni. Nějak se to odvíjí, je to špatný, ale nějak to dopadne. Zatím nemohu říct nic bližšího, sám totiž nic víc nevím, vše se točí okolo finanční situace.
Nicméně takováto odpověď mne nemůže uspokojit. Pokračuji tedy v otázce - bude to opět Mistrovství světa nebo něco jiného?
Možná to bude opět Mistrovství světa, možná to bude něco při Mistrovství světa, zase nějakej ten pohárovej šampionát. Opravdu nechci nic předbíhat. Je tu stále i možnost, že nic nedopadne a já zůstanu sedět doma v baráku. Myslím si však, že něco zase budu jezdit a myslím si, že se v tomhle kolotoči udržím. Ne třeba v Mistrovství světa, ale třeba ve štokách, které se při světě jezdí.
Co plánuješ na nejbližší dny a na zimu?
No určitě budu muset teď zvládnou všechno učení, asi se stále opakuju, ale stále studuju. Hodně mi záleží na tom, abych na jaře odmaturoval a tak se budu hodně učit. Samozřejmě nebude chybět fyzická příprava. Taky začala hokejová sezóna a já jsem velký fanoušek našeho týmu. Takže budu chodit sledovat Nymburk, jak to hraje, fandím jím klukům. Taky jsem si koupil nového pejska a tak ho musím cvičit. Už mi dokáže přinést telefon, když mi někdo volá.
Co tvé závěrečné slovo?
Určitě bych chtěl předně poděkovat všem sponzorům, a to jak sponzorům týmu, tak i mým vlastním sponzorům, především pak městu Nymburk, Středočeskému kraji a Stavitelství Procházka s.r.o. Bez sponzorů bych se nedostal tam kde jsem a nic by nefungovalo. Velké poděkování patří týmu KL Intermoto Czech Republic a všem jeho členům. Děkuji jim za sezónu a za jejich obětavou práci při přípravě motorek.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist