Závody Rookies Cupu vyhrál v Německu Acosta a Kunii

Na okruhu Sachsenring jeli o víkendu jezdci Red Bull Rookies Cupu celkem dva závody. Ten první se startem v sobotu odpoledne vyhrál Pedro Acosta, druhé klání se startem v neděli vyhrál Yuki Kunii. Lídrem průběžného hodnocení nadále zůstává Carlos Tatay, který v obou závodech bodoval umístěním na stupních vítězů. Dalším závodem bude pro mladé talenty rakouský Red Bull Ring.

První závod vyhrál španělský jezdec Pedro Acosta, který o svém triumfu rozhodl v napínavé bitvě devíti jezdců vedoucí skupiny. Prvních devět závodníků dělila necelá sekunda, když byl závod předčasně ukončen. Havaroval Nicolás Hernández, který zůstal nehybně ležet. Naštěstí šestnáctiletý Kolumbijec nebyl vážně zraněn a zůstal v nemocnici na noc na pozorování.

Vítězství v závodě tak na základě pořadí dokončeného čtrnáctého kola získal Španěl Pedro Acosta, druhý skončil Yuki Kunii a třetí byl lídr seriálu Carlos Tatay. „V kvalifikaci jsem spadl a nezajel dobrý čas. Jen desátou pozici na startu,“ uvedl po závodě patnáctiletý Acosta, pro něhož je to premiérový triumf v závodě Red Bull Rookies Cupu. „Ale dnes (sobota) se mi start povedl a pak jsem jel víc hlavou, jelikož jsem nechtěl udělat stejnou chybu jako v Assenu. V polovině závodu jsem cítil, že mám výbornou přilnavost a mohl předjet všechny své kolegy. Pak jsem si uvědomil, že bych mohl ke konci trošku vyčkávat a sledovat, co se bude dít, ale najednou vyvěsili červené vlajky, závod zastavili a já byl jeho vítězem.“

Druhé klání se jelo na plný počet devatenácti kol a v jeho závěru slavil vítězství japonský závodník Yuki Kunii, který velmi těsně porazil vedoucího jezdce seriálu Carlose Tataye. Oba jezdce v cíli dělilo jen třiapadesát tisícin. Na třeí pozici závod dokončil Brit Max Cook. Vítěz prvního klání na Sachsenringu, Pedro Acosta, bodoval čtvrtým místem v cíli.

„Jsem nadšený. Když mě Carlos předjel udělal jsem chybu, špatně zařadil a on mi ujel,“ komentoval závěr druhého klání v Německu Japonec Kunii. „Pak jsem na to pořádně zatlačil, abych ho dojel a to se mi nakonec povedlo. V úseku posledních dvou zatáček si nemyslím, že tušil jak moc jsem blízko a bylo celkem snadné to vzít vnitřkem. Pak jsem to vzal napříč, aby mě v nájezdu do poslední zatáčky nepředjel. Jsem moc rád, že se mi povedlo znovu vyhrát. Zraněné zápěstí se už ke konci začalo ozývat, ale myšlenky na to jsem potlačil a soustředil se na závod.“

Před dvojicí klání v Rakousku je lídrem průběžného hodnocení Carlos Tatay, jemuž se do této chvíle podařilo nasbírat 156 bodů a na druhého v pořadí si vytvořit náskok ve výši 47 bodů. Druhým jezdcem průběžného hodnocení je Yuki Kunii, třetí je Pedro Acosta.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist