Závod vyhrál Tatay, Kunii cílem neprojel

Španěl Carlos Tatay vyhrál v sobotu jediný závod Red Bull Rookies Cupu v Mugellu a je lídrem průběžného hodnocení. Španělův největší konkurent Japonec Yuki Kunii klání nedokončil, takže oba dělí před závodem v Assenu pětadvacet bodů.

Krátce po startu šel do vedení Carlos Tatay, jemuž se s každým dalším odjetým kolem dařilo na své soupeře najíždět potřebné desetiny náskoku. Nejdříve to byla sekunda, pak dvě a ve finále vyhrál rozdílem deseti sekund na druhého Pedra Acostana. Třetí byl Japonec Haruki Noguchi.

Před závodem v Mugellu vedl Carlos Tatay šampionát společně s Japoncem Yuki Kuniim, takže jediné klání mělo minimálně do Assenu rozhodnout, kdo bude vedoucím jezdcem série. Byl by to Tatay, kdo by závod zřejmě i tak vyhrál, ale Kunii by v průběžném hodnocení tolik neztrácel, kdyby v posledním kole nehavaroval poté, co ho poslal k zemi jeden ze soupeřů.

Následoval řetězový pád čtyř závodníků a pro Japonce dost nešťastný také z toho důvodu, že má v ruce drobnou frakturu. Další dva závody jsou na programu koncem června v Assenu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist