Závod vyhrál Can Öncü, druhý projel cílem Filip Salač

Dva závody před koncem sezony Red Bull Rookies Cupu je rozhodnuto o letošním vítězi pohárové soutěže. Tím je patnáctiletý Turek Can Öncü (na snímku s Toprakem Razgatlioglu, v pozadí Kenan Sofuoglu), jehož již nemůže nikdo z jeho soupeřů překonat. Výborně si vedl Filip Salač, který jen těsně prohrál souboj o vítězství a v průběžném hodnocení srovnal krok s průběžně druhým Denizem Öncü. Poslední dva závody sezony jsou na programu koncem měsíce ve španělské Aragonii.

Vítězem závodu v Misanu a celkovým vítězem letošního ročníku Red Bull Rookies Cupu je turecký závodník Can Öncü. Patnáctiletý talent nastupoval do klání v Misanu jako lídr průběžného hodnocení a pro celkové vítězství v soutěži nepotřeboval ani umístění na stupních vítězů.

„Nemůžu tomu uvěřit, perfektní den,“ uvedl Can Öncü. „Vyhrát pohárovou soutěž vítězstvím v závodu je perfektní. Byl to náročný závod. Ze začátku jsem se necítil pohodlně, cítil jsem, že přilnavost není stejná jako včera a přední odpružení nebylo perfektní. Takže jsem se uklidňoval a začal chápat situaci. Viděl jsem, že ostatní nedokážou ujet, ale jedou tvrdě a opotřebují pneumatiky, takže jsem čekal na moment, kdy za to vzít. Bylo to těžké, ale podařilo se mi využít slipstream, předjet Salače a vyhrát.“

Deniz Öncü většinu závodu vedl, ale v samotném závěru udělal několik chyb, které ho nakonec poslaly na osmé místo. V průběžném hodnocení s patnáctiletým Turkem srovnal krok Filip Salač, který si naopak v Misanu připsal dvacet bodů za druhé místo v cíli. Salač závod vedl, ale nakonec bitvu o vítězství prohrál rozdílem desetiny. Nyní má na kontě 142 bodů, což je stejný počet, jaký má na kontě Deniz Öncü. Na třetím místě závod dokončil Španěl Adrian Carrasco.

Poslední dva závody sezony Red Bull Rookies Cupu jsou v Aragonii ve dnech 22/23.září 2018. O celkové druhé místo v nich bude bojovat český závodník Filip Salač, který má už nyní jisté místo v mistrovství světa Moto3 pro rok 2019, kde bude jezdcem německé stáje Prüstel GP a týmovým kolegou dalšího Čecha Jakuba Kornfeila.

Red Bull Rookies Cup – Závod
Sobota, 8.září 2018 – Misano (ITA)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist