V testech byl první Can Öncü, Salač zajel v Jerezu čtvrtý čas

V Jerezu skončil třídenní test jezdců Red Bull Rookies Cupu. KTM připravila pro dvanáctý ročník pohárové soutěže modernizované stroje, jenž společně s technický personálem umožnily talentovaným závodníkům atakovat ty nejlepší časy jihošpanělského okruhu. Nejrychlejším jezdcem testu je turecký závodník Can Öncü, český závodník Filip Salač test uzavřel na výborné čtvrté pozici. První podnik sezony je v rámci Velké ceny Španělska v termínu 5. a 6.května 2018.

V kombinaci časů testů v Jerezu je na první pozici výsledkové tabulky Can Öncü, velký favorit na celkové vítězství. Turkovo maximum na kolo je na hodnotě 1'48,908 sekundy. Jen 0,057 sekundy ztratil druhý v pořadí Ryusei Yamanaka, třetí je Deniz Öncü, bratr Cana.

Šestnáctiletý Filip Salač je čtvrtý nejrychlejší, což je velmi dobrý výsledek. Český závodník nastavil maximum na 1'49,381 sekundy a na prvního Turka ztratil 0,473 sekundy. „Byl to dobrý test, zlepšili jsme motorku a jsem s tím spokojený,“ uvedl Salač. „Vím, že se ještě dokážu zlepšit, můžu být méně agresivnější, plynulejší, když jezdím sám a zlepšit si rychlost v zatáčkách. Takže na tom budu pracovat až se tu vrátíme zpátky.“

Test Red Bull Rookies Cup – Kombinace časů
Jerez, Španělsko

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Foxx5 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist