První závod Rookiees Cupu vyhrál Skinner, Salač čtvrtý

První závod sezony mají za sebou jezdci Red Bull Rookies Cupu. Hned na začátku došlo k hromadnému pádu čtyř závodníků, kde to už vypadalo na červené vlajky, které ale přišly až dvě kola před cílem po další nehodě. Závod nakonec vyhrál Rory Skinner, druhý skončil Ai Ogura a třetí Kazuki Masaki. Český závodník Filip Salač byl čtvrtý. Celý závod bojoval o pozice na stupních vítězů a nebýt předčasného zastavení, byl by pravděpodobně ve svém snažení úspěšný. Každopádně už druhý závod bude v neděli po skončení klání MotoGP.

Do závodu na šestnáct kol odstartoval jako první Ai Ogura, druhý byl Filip Salač, ale po pár zatáčkách převzal vedení Aleix Viu, následován Japonci Ogurem s Masakim a čtvrtý jel Filip Salač. Pak došlo k nehodě obou tureckých závodníků Can Öncü a Deniz Öncü s Nizozemcem Victorem Steemanem a Japoncem Ryuseiem Yamanakem. Deniz Öncü ráno podstoupí lékařskou prohlídku zda může startovat ve druhém závodu.

Vedoucí skupina měla za několik dalších kol až sedm členů. Vedl Rory Skinner, který si vytvořil jednosekundový náskok, ale Japonec Ai Ogura Skota postupně dojížděl. Po šesti kolech dělilo oba jezdce něco přes jednu sekundu. Třetí byl Aleix Viu, čtvrtý Walid Soppe, pátý Kazuki Masaki, šestý Filip Salač a sedmý Ital Omar Bonoli. V každé zatáčce nějaké předjetí nebo situace, která hrozila pádem.

Před polovinou závodu bylo jasné, že vedoucího Skota Skinnera Japonec Ogura dojede. Filip Salač byl třetí a snažil se umazávat z náskoku vedoucí dvojice. Jenže jezdci za ním, jako Aleix Viu, neustále doráželi a snažili se českého závodníka předjet. Salač jim ukazoval ať ho následují, že dojedou první dva, ale na to nikdo nehrál a tak se osm kol před koncem bojovalo o poslední místo na stupních vítězů.

Dvě kola před koncem Filip Salač zaútočil a dostal se na třetí místo. V předu už jel Japonec Ogura, Skinner byl druhý a český závodník musel čelit atakům jezdců jako Kazuki Masaki. Těsně před nájezdem do posledního kola havaroval Walid Soppe, který spadl a do něho narazil Masaki. Závod zastavily červené vlajky a pořadí v cíli nakonec určili na základě výsledku dokončeného čtrnáctého kola.

To znamená, že první závod sezony vyhrál Rory Skinner, druhý byl Ai Ogura a třetí Kazuki Masaki. Český jezdec Filip Salač nějakou dobu stál mezi třemi nejlepšími, ale bohužel nakonec byl klasifikován jako čtvrtý. Přesto parádní výkon. Rozhodně na pódiové umístění měl, takže se o to bude muset pokusit ještě jednou v neděli, protože to je na programu druhý závod.

Red Bull Rookies Cup – Závod (1)
Sobota, 6.května 2017 – Jerez, Španělsko

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist