Poslední bitvu o pozice na startu vyhrál Rory Skinner

Součástí závodního víkendu mistrovství světa silničních motocyklů v Aragonii je pohárová soutěž Red Bull Rookies Cup, jehož letošní ročník má na MotoLand Aragónu poslední dva závody. O celkovém vítězi se již rozhodlo v Misanu, nyní mladí a talentovaní jezdci bojují o zbývající pozice a především o konečné druhé místo. Do obou závodů odstartuje jako první Brit Rory Skinner, český závodník Martin Gbelec se do závodu kvalifikoval dvanáctým časem.

Britský závodník Rory Skinner zajel ve druhém tréninku čtvrtý čas, ale v kvalifikaci už nezaváhal a s maximem na kolo 2'01,745 sekundy získal pole position na startu, což je jistě hezký dárek k čtrnáctým narozeninám, které oslaví tuto neděli. Brit porazil Holanďana Bo Bendsneydera (na fotografii dole), který společně s Raúlem Fernándezem odstartuje po Skinerově levici z první řady.

Z jezdců, kteří jsou v přímém souboji o celkové druhé místo startuje Oscar Gutierrez sedmý a Ital Fabio Di Giannantonio devátý, to znamená, že oba z třetí řady. Do čtvrté řady se kvalifikoval český závodník Martin Gebelec, jehož nejlepší čas 2'02,873 sekundy mu stačil na dvanáctou pozici.

První závod startuje v sobotu 26.září 2015 v 16:30 hodin a lze jej sledovat v přímém přenosu na televizní stanici Nova Sport 1. Pokud tuto stanici nemáte k dispozici, tak je další možnost – ZDE

Red Bull Rookies Cup – Kvalifikace
Pátek, 29.září 2015 – MotorLand Aragón, Španělsko
Red Bull Rookies Cup 2015 QP.PDF

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist