Pole position pro Bendsneydera, Gbelec startuje sedmý

Součástí třináctého kola světového šampionátu silničních motocyklů je pohárová soutěž Red Bull Rookies Cup. V pátek měli jezdci na programu trénink a dvoje kvalifikační jízdy, které určily postavení jednotlivých jezdců na startovním roštu sobotního závodu, který bude v Misanu pouze jeden. Z prvního místa odstartuje lídr seriálu Bo Bendsneyder a pokud si udrží víc jak padesátibodový náskok tak může slavit celkové vítězství v soutěži.

Jen tři jezdci v pátek zajeli kolo pod minutu a šestačtyřicet sekund a tak si plně zaslouží start z první řady. Z pole position vyrazí do závodu na sedmnáct kol Bo Bendsneyder, který bojuje o celkové vítězství v seriálu. Druhý je Španěl Raúl Fernández a třetí Japonec Ayumu Sasaki, oba čtrnáctiletí závodníci.

Ital Fabio Di Giannantonio (na fotografii dole), který ještě může Holanďanovi znepříjemnit cestu za titulem, ale kvalifikaci příliš nezvládl, když se kvalifikoval devátým časem do třetí řady. Společně s ním startuje osmý Španěl Aleix Viu a sedmý český závodník Martin Gbelec, který má šanci zajet dobrý výsledek a v průběžném hodnocení si bodově polepšit.

Závod startuje v sobotu 12.září 2015 v 16:30 hodin a je možné ho sledovat v přímém přenosu na televizní stanici Nova Sport 1 nebo ZDE

Red Bull Rookies Cup 2015 – Kvalifikace
Pátek, 11.září 2015 – Misano, Itálie
QP Red Bull Rookies Cup Misano 2015.PDF

Red Bull Rookies Cup 2015 – Startovní rošt

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist