Pole position má Japonec Ogura, Salač startuje druhý!

Mladí a talentovaní závodníci v pátek odstartovali nový ročník seriálu Red Bull Rookies Cup. V Jerezu jeli dva volné tréninky a kvalifikaci, kde se rozhodlo o pozicích na roštu pro sobotní a nedělní závody. Pole position vybojoval Japonec Ai Ogura, skvělé druhé místo získal Filip Salač, který byl v obou volných trénincích nejrychlejší.

První trénink jeli jezdci na vodě a velmi dobře si vedl český závodník Filip Salač, který zřejmě jen využil nově nabyté zkušenosti z Brna a Albacete, čím dokázal své soupeře překonat rozdílem 1,3 sekundy a první trénink vyhrát časem 2'03,872 sekundy. Ve druhém tréninku se jelo na suchém povrchu a byl to znovu Filip Salač, kdo byl s časem 1'52,002 sekundy nejrychlejší.

O první pole position sezony bojoval Ai Ogura s Filipem Salačem. Český závodník byl po vítězství v trénincích stejně rychlý v kvalifikaci. Jenže v osmém kole zajel Japonec 1'51,021 sekundy a byl na první pozici. Filip Salač ve svém posledním měřeném kole nastavil 1'51,226 sekundy a na pole position ztratil dvě desetiny. Navíc v posledním rychlém kole skončil na zemi, takže své maximum už nezlepšil. Na třetí pozici se kvalifikoval další Japonec Kazuki Masaki.

První závod Red Bull Rookies Cupu startuje v sobotu v 16:30 hodin. V přímém přenosu jej můžete sledovat na televizní stanici Nova Sport 1 nebo na redbull.tv.

Red Bull Rookies Cup 2017 - Kvalifikace

Red Bull Rookies Cup 2017 - Startovní rošt Jerez:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist