Po penalizacích v Misanu vyhrál Sasaki, Salač jedenáctý

V sobotu odpoledne jeli svůj jediný závod víkendu jezdci Red Bull Rookies Cupu. Po osmnácti kolech projel cílem v Misanu jako první Aleix Viu, druhý Kaito Toba a třetí Rufino Florido. Lídr průběžného hodnocení Japonec Ayumu Sasaki byl čtvrtý. Zatímco se první trojice po projetí cílem radovala, čekala je při příjezdu do parc fermé hodně studená sprcha. Vedení závodu za nedovolené vyjetí z dráhy trestalo a to se odrazilo na celkových výsledcích. Závod nakonec vyhrál Ayumu Sasaki, druhý je Aleix Viu a třetí Kaito Toba. Český závodník Filip Salač bodoval jedenáctým místem v cíli.

Po prvním kole vedl závodní pole Raul Fernandéz, druhý jel Aleix Viu, třetí byl vítěz kvalifikace Mattia Casadei, čtvrtý Kaito Toba a první pětku uzavíral britský závodník Rory Skinner. Vedoucí jezdec průběžného hodnocení Ayumu Sasaki byl až sedmý, ale stále součástí vedoucí skupiny jezdců. Český závodník Filip Salač do závodu nakonec startoval sedmý a po prvním kole mu patřila jedenáctá příčka.

Po pěti úvodních kolech vedl Aleix Viu, který sice chtěl jít do úniku, ale to se mu nedařilo, protože v těsném závěsu za ním jel Raul Fernandéz, Kaito Toba, Ayumu Sasaki, Rory Skinner a šestý Rufino Florido byl tím, kdo uzavíral vedoucí skupinu. Filip Salač byl v tu chvíli devátý, ale neustále tam sváděl souboje, protože měl za sebou minimálně pět jezdců, kteří měli v plánu se před něj dostat.

V polovině klání zůstávala vedoucí skupina stále ve stejném obsazení, jen docházelo k předjíždění a změnám pozic od prvního po šesté místo. Filip Salač zůstával devátý, ale také v jeho skupině docházelo k předjížděním a pozice se různě měnily a to včetně českého závodníka, který už měl za sebou Itala Omara Bonoliho.

Do konce závodu nikdo z jezdců nespadl, takže jednotlivé bitvy o body do průběžného hodnocení pokračovaly až do průjezdu cílem. První byl Aleix Viu, druhý Kaito Toba a třetí Rufino Florido. Vedoucí jezdec průběžného hodnocení Japonec Ayumu Sasaki závod dokončil čtvrtý. Pak ale došlo na penalizace a začaly se dít věci. Po první várce penalizací závod vyhrál Kaito Toba, jenž ten byl následně penalizován také, tak definitivním vítězem závodu je Ayumu Sasaki. Druhé místo Aleix Viu a třetí Kaito Toba. Šílená koncovka. Filip Salač závod ukončil jedenáctý a do průběžného hodnocení, kde mu teď patří desátá pozice, si připsal pět bodů.

Vedoucí jezdec Ayumu Sasaki teď vede náskokem jednatřiceti bodů, což je slušné vzhledem k tomu, že do konce sezony zbývá odjet dva závody. Každopádně o vítězi jubilejního desátého ročníku pohárové soutěže se rozhodne až koncem měsíce v Aragonii, kde jsou na programu poslední dva závody s termínem 24. a 25.září 2016.

Red Bull Rookies Cup 2016 - Průběžné hodnocení

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist