Oba závody Rookies Cupu vyhrál v Assenu Španěl Tatay

V Assenu jeli dva závody jezdci pohárové série Red Bull Rookies Cup. Tato soutěž je letos bohužel bez české účasti, tak jen doufejme, že pro nadcházející sezonu se tento stav změní a někomu z mladých českých závodníků se povede projít sítem náročného výběru. V Assenu navázal na dvoje předchozí vítězství Španěl Carlos Tatay, který je lídrem šampionátu s náskokem třiapadesáti bodů.

V závěru závodu znovu intenzivní bitva o vítězství, které nakonec získal Carlos Tatay, jenž navázal na předchozí dva triumfy z Jerezu a Mugella. „Byl to skvělý závod, hodně tvrdý a ostrý závod,“ prozradil Tatay. „Snažil jsem se za to vzít a ujet jak se mi to povedlo v Mugellu, ale jakmile jsem si uvědomil, že to nebude možné, akceptoval jsem to a jel s ostatními aniž bych nějak riskoval. V závěru jsem na to zatlačil, ale jakmile mě předjel Barry, který přede mnou spadl, podařilo se mi to otočit a vyhrát.“

Druhý v pořadí byl Pedro Acosta, jemuž se podobně jako v Mugellu povedlo zajet na druhé místo. Třetím jezdcem v pořadí byl Japonec Haruki Noguchi.

V neděli odstartovali druhý závod a také v něm slavil vítězství Carlos Tatay, jemuž sezona vychází na sto procent, protože nyní vede sérii náskokem 53 bodů. Šestnáctiletý Tatay musel znovu po celý závod soupeřit ve skupině pěti dalších závodníků, které v cíli dělilo jen sedm desetin. Na druhém místě závod dokončil David Salvador, třetí byl Belgičan Barry Baltus. „Stejně jako v prvním závodě jsem se chtěl ostatním utrhnout, ale když to nešlo, snažil jsem se jet hlavou. Samozřejmě kontakt s Noguchim a Cookem nebyl v plánu,“ prozradil Tatay, který zmínil incident, kdy osmnáctiletý Japonec skončil ve štěrku, ale naštěstí nezraněn.

TT Assen – 1.závod Red Bull Rookies Cup ... race-classification-for-ned-rookiescup-rac1.pdf
TT Assen – 2.závod Red Bull Rookies Cup … race-classification-for-ned-rookiescup-rac2.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist