Letošní sezona bude pro Salače stejně nabitá jako ta loňská

Stejně jako loni, tak také letos je Filip Salač jezdcem teamu Blumaq HMA Llinsuals nímž se zúčastní španělského mistrovství CEV. Bohužel kvůli termínovým kolizím se závody Red Bull MotoGP Rookies Cupu nemůžeme pomýšlet na příčky nejvyšší, nicméně toto bude ten nejúčinější trénink, kde se Filip bude snažit podávat co nejlepší výsledky. Rádi bychom zkusili i několik vložených závodů juniorského mistrovství světa, což ovšem záleží na okolnostech.

Hlavním šampionátem je samozřejmě Red Bull MotoGP Rookies Cup a právě začátkem dubna se Filip společně s dalšími 23 jezdci zúčastnil testů jubilejního desátého ročníku tohoto mistrovství. Po tři tréninkové dny poprvé vyzkoušel svůj motocykl KTM za suchých i mokrých podmínek a za své výkony se prozatím nemusí stydět. Přestože měl problémy s nastavením podvozku, kdy se na motocyklu necítil příliš dobře, pohyboval se zhruba uprostřed startovního pole. Vyzkoušet si mohl i jízdu na vodě, protože poslední den hodně pršelo a foukal silný vítr.

Filip Salač k testu uvedl: „Do Jerezu jsem se strašně těšil. První den se mi zprvu dařilo dobře, jenže když jsem se snažil ještě zrychlovat, motocykl nešel nastavit a já jsem se s tím pral celý druhý tréninkový den. Třetí a zároveň poslední den už bohužel hodně pršelo a foukal silný vítr. Na vodě se mi jelo dobře, ale vzhledem k předčasnému ukončení druhého tréninku pro pád a zranění jiného jezdce jsme poté už jen zkoušeli starty a startovní procedury.“

„Těchto několik dní hodnotím kladně, i když jsem si představoval trochu větší pogres. Získal jsem ale spoustu cenných rad a zkušeností a tímto bych chtěl poděkovat hlavně svým mechanikům, trenérům a vlastně celému týmu. Po celou dobu totiž panovala dobrá atmosféra, což jsem obzvlášť ocenil a jsem za to moc rád.“

Chtěli bychom také poděkovat všem našim partnerům jako jsou pan J. Šťovíček(manažer a sponzor), firmě KŠD legal, Z. Ortovi a jeho firmě ORT, J. Brožovi a firmě Montáže Brož, V. Jirušovi( 4SR) a všem dalším, kteří nám pomáhají a podporují nás. Moc děkujeme. Nyní je Filip s týmem ve španělském Albacete, kde se chystá na nedělní závodní premiéru s motocyklem KTM ve třídě MOTO3. Držte nám palce!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist