Britská pole position patří Hanikovi

Pro pátou pole position sezony si v pátek odpoledne dojel na britském závodním okruhu český motocyklový talent Karel Hanika, lídr průběžného hodnocení juniorského šampionátu Red Bull Rookies Cupu, když na poslední chvíli překonal domácího závodníka Bradley Raye.

Už se zdálo, že Britové budou slavit zisk první pozice na startovním roštu, ale sedmnáctiletý Karel Hanika nakonec časem 2´17,987 sekundy překonal Bradley Raye rozdílem 0,248 sekundy. První řadu na startu uzavře Španěl Jorge Martin.

Karel Hanika vede šampionát s náskokem jednapadesáti bodů, takže je samozřejmě kandidátem číslo jedna na zisk letošního titulu. Dopoledne sice hledali nastavení pro dráhu Silverstonu, přesto vyhrál trénink a úspěšný byl také v odpoledních kvalifikačních jízdách. „Nakonec se mi podařilo získat první místo na startu a v průběhu dne jsme také zlepšili motorku.“

„Nejdřív jsem měl trošku obavy, protože dráha je hodně hrbolatá, ale ke konci jsme už byli blízko tomu správnému nastavení. Pro závod bych to ještě mírně upravil a uvidíme, zda se nám ještě podaří zlepšit. Myslím, že polovina problému jsou nerovnosti a polovina nastavení. Pokud to dokážeme zdokonalit, bude to báječné, pokud to zůstane tak, jak je to teď, bude to v pořádku,“ dodal Karel Hanika.
  • Kvalifikace - Red Bull Rookies Cup, Silverstone - ZDE
  • Startovní rošt – Red Bull Rookies Cup, Silverstone - ZDE
  • Sobota 31. srpna 2013 – start závodu 17:30 hodin
  • Neděle 01. září 2013 – start závodu 17:00 hodin
V TV je oba závody možné sledovat v přímém přenosu na stanici Nova Sport nebo na Red Bull TV.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist