Zlatá řídítka získal Jakub Kornfeil

Ve čtvrtek proběhlo v pražském paláci Žofín slavnostní vyhlášení vítězů jubilejního 40.ročníku ankety Zlatý volant a 11.ročníku ankety Zlatá řídítka. Zlatý volant vyhrál už podeváté jezdec rallye Jan Kopecký. Zlatá řídítka získal stejně jak loni Jakub Kornfeil, jezdec motocyklového mistrovství světa silničních motocyklů. Hvězdou večera byl bývalý jezdec formule 1 Mika Häkkinen.

Vítězem ankety Zlatý volant byl Jan Kopecký, který má na kontě už devátý celkový triumf a pomalu se blíží k nejúspěšnějšímu jezdci, který je s dvanácti prvenstvími Tomáš Enge. Činem roku se stalo znovuoživení seriálu Škoda Octavia Cup. Vítězství v kategorii Zlaté oko získal Jiří Křenek za snímek pod názvem Dlouhá noc v Le Mans.

Jedenáctý ročník ankety Zlatá řídítka vyhrál Jakub Kornfeil, osmý jezdec mistrovství světa silničních motocyklů v třídě Moto3. Na druhém místě je Jaromír Romančík, člen bronzové sestavy z Šestidenní a stříbrný z mistrovství Evropy týmů v enduru. Třetí v pořadí je vicemistr Evropy Václav Milík, talentovaný závodník z prostředí ploché dráhy. Cenu Františka Šťastného získal Jaroslav Falta, motokrosová legenda.

Zlatý volant 2016 (výsledky) - Zlaty volant 2016.pdf

Zlatá řídítka 2016 (výsledky) - Zlata riditka 2016.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist