Yamaha je oficiálním partnerem Rossiho jezdecké akademie VR46

Tříletou smlouvu uzavřela Yamaha s jezdeckou akademií Valentina Rossiho VR46, což znamená, že tři ladičky jsou nyní jejich oficiálním partnerem a dodavatelem motocyklů. Pro mladé a začínající závodníky Yamaha dodá celkem šestadvacet silničních motocyklů řady R3 pro jízdu na okruhu v Misanu a motokrosové YZ250F pro potřeby školy jízdy přímo na Rossiho MotoRanči VR46.

Projekt je založen s cílem podpořit a vychovat talentované závodníky, kteří tak snadněji dosáhnou konkurenceschopnosti v motocyklových šampionátech s vrcholem v podobě mistrovství světa. Yamaha přivede mladé jezdce z asijského motocyklového šampionátu, kteří tak získají potřebné zkušenosti v rámci programu, který absolvují společně s členy akademie.

„Jsem velmi pyšný na partnerství mezi Yamahou a VR46,“ řekl Valentino Rossi. „Prostřednictvím akademie děláme hodně zajímavých věcí pro mladé a talentované závodníky a věřím, že jsme nemohli získat lepšího partnera než Yamahu k tomu, aby našim lidem nabídli vše co potřebují k rychlému růstu a zlepšení výkonů na dráze. Podporujeme talentované jezdce a věřím, že společně dosáhneme velmi dobrých výsledků.“

Ředitel Yamaha Motor Racing Lin Jarvis k spolupráci uvedl: „Jsem velmi rád, že můžeme zahájit spolupráci s VR46 Riders Academy. Jezdecká akademie vznikla díky neuvěřitelnému nadšení Valentina pro motocyklový sport, kde se snaží podporovat další generaci jezdců, pracovat na rozvoji jejich talentu a schopnostech být jednou jezdci světového šampionátu. Yamaha sdílí stejnou vášeň jako Valentino a po celém světě má řadu programů s cílem povzbudit a pomoci mladé talentované jezdce. Tento nový program nabídne vybraným talentovaným závodníkům jedinečnou dvoutýdenní šanci trénovat a učit se od mistra společně s členy jezdecké akademie VR46. Dalším a stejně důležitým aspektem spolupráce je pro Yamahu podpora a zapojení se do kompletního programu VR46 Riders Academy.“

Tato spolupráce mezi Yamahou a jezdeckou akademií jejich současného jezdce tovární stáje MotoGP Valentina Rossiho je určitě velmi dobrý signál pro všechny mladé talentované závodníky. Nicméně pokud budeme jen trošku spekulovat, může signalizovat víc než to. Letos Rossimu končí smlouva u tovární stáje Yamahy. Vazby s Yamahou jsou nyní ještě silnější, takže šance na prodloužení je dost vysoká. Jak Rossi sám dříve uvedl, pokud by podepsal, tak na další dva roky, což je do konce roku 2018. Už nyní má Ital tým Moto3, chystá se vstup do Moto2 a v roce 2019 to může být tým MotoGP, tentokrát s šéfem v podobě Valentina Rossiho. Otázkou může být, zda tento tým bude satelitním nebo továrním týmem tří ladiček.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist