Vyhodnocení tipovací soutěže 2014

V letošním roce spustil server Motorkáři.cz tipovací soutěž v kategoriích MotoGP a WSBK. Soutěže v kategorii superbikových motocyklů se zúčastnilo celkem 115 tipujících čtenářů a v soutěži litrových prototypů seriálu Grand Prix to bylo celkem 253 tipujících čtenářů. V případě finální Top3 MotoGP a WSBK nedošlo ke shodě bodů, naopak, jeden z čtenářů byl úspěšný hned v obou soutěžích.

Obě tipovací soutěže byly velmi vyrovnané, protože jednotlivé čtenáře dělilo od vítězství skutečně jen pár bodů. Abychom tuto soutěž neuzavřeli jen tím, že oznámíme výsledky, položili jsme všem výhercům pět stejných otázek, aby nám alespoň trošku prozradili podle čeho tipovali nebo čím si je získal právě motocyklový sport.

1 - Tipy na výsledky byly z vaší strany většinou po důkladné analýze nebo víc na náhodu?
2 - Čím si vás motocyklový sport získal?
3 - Máte v jednotlivých šampionátech své oblíbené jezdce nebo výrobce?
4 - Snažíte se během sezony sledovat všechny motocyklové kategorie WSBK a MotoGP nebo jen některé z nich? Rozhoduje například fakt, zda je tam český závodník?
5 - Co byste popřál čtenářům, fanouškům a samotným závodníkům do roku 2015?

Fotografie: Miláno, Itálie 2014 - vítězům tipovací soutěže, čtenářům Tomášovi a Janovi, podepisují své fotografie jezdci Repsol Hondy MotoGP Marc Márquez a Dani Pedrosa.

Tipovací soutěž – MS silničních motocyklů 2014 (MotoGP)

V kalendáři mistrovství světa silničních motocyklů bylo celkem osmnáct podniku Grand Prix. Už v Japonsku si titul mistra světa zajistil Marc Márquez (Honda), který tak obhájil své prvenství z roku 2013. Na druhém místě skončil Valentino Rossi (Yamaha) a třetí v pořadí byl Jorge Lorenzo (Yamaha).

Tipovací soutěž 2014 - konečné pořadí:

1 - Tomáš Mach - 115 bodů

2 - Jakub Šimon – 110 bodů

3 - Vlastimil Krupička - 107 bodů


Sponzorem tipovací soutěže MotoGP je firma MOTO PERFORMANCE s.r.o. z Nového Oldřichova, která věnovala ceny v hodnotě 2800 Kč.

Ceny dále věnovali:
- podepsaný plakát Marcem Márquezem věnovala Honda ČR
- kalendář věnoval fotograf Milan Hlavatý
- pohár vítězi věnoval server Motorkáři.cz



Čtenář "Machaaane" - 1.místo v tipovací soutěži MotoGP

Tipovací soutěž byla v bitvě o vítězství velmi vyrovnaná, protože třetího v pořadí dělí od první pozice jen osm bodů. Vítězem se stal čtenář s nickem “Machaaane“, který si na konto připsal 115 bodů a navíc získal druhé místo také v tipovací soutěži superbiků, takže je rozhodně nejlepším tipařem letošní soutěže.

Za vítězství v soutěži získá "Pohár pro nejlepšího tipaře" plus poukaz na 1500 Kč a může si vybrat třeba mikinu Valentino Rossi, nebo jiné zboží v podobné cenové hladině.

Za první místo v tipovací soutěži královské kubatury MS prototypových motocyklů je rovněž speciální cena v podobě podepsané fotografie dvojnásobným mistrem světa silničních motocyklů v kategorii MotoGP Marcem Márquezem (Repsol Honda MotoGP).
Odpovědi na otázky:
1 – většinou jsem se snažil analyzovat formu jezdců MotoGP z celého víkendu. U WSBK to už bylo o něco slabší.
2 – svojí rychlostí a technikou
3 – nejvíc fandím všem českým klukům a vážím si toho že je tam máme. Výrobce je Honda.
4 – MotoGP jsem sledoval všechny závody. To, že je tam český závodník, je pro mě velké plus.
5 – přeji všem úspěšnou sezónu 2015 bez pádů a zranění

Tomášovi za jeho výkony v letošní tipovací sezoně blahopřejme.

Čtenář "speedtriple" - 2.místo v tipovací soutěži MotoGP

Jen pět bodů dělilo Jakuba od vítězství v soutěži. Nakonec je to druhé místo a rozhodně velmi dobrý výkon, jímž dosáhl této pozice díky svým přesným tipům v průběhu celé sezony.

Za druhé místo v soutěži získává kalendář 2015 “Český Road Racing“ od fotografa Milana Hlavatého. Dále mu patří poukaz na 800 Kč a může si vybrat třeba tričko Jorge Lorezo, nebo jiné zboží v podobné cenové hladině.
Odpovědi na otázky:
1 - tipy na výsledky jsem volil podle toho, jak se kterému jezdci dařilo v trénincích, kvalifikaci a podle jeho celkové kondice
2 - motocyklový sport si mě získal především svojí napínavostí až do posledního kola a pak i tím, že sám jezdím na motorce
3 - ano mým oblíbeným jezdcem je Valentino Rossi
4 - sleduji všechny závody MotoGP bez ohledu na to, který z jezdců se závodu účastní
5 - čtenářům a fanouškům, kteří mají motorku, a také Vám do redakce, bych popřál mnoho šťastných kilometrů v sedle, aby všem co nejrychleji utekla zima a mohli jsme se zase věnovat tomuto nádhernému koníčku. Fanouškům a čtenářům, kteří nemají to štěstí vlastnit motocykl, přeji mnoho krásných dní plných slunce ;-) Závodníkům pak, pevné nervy, štěstí a málo pádů.

Jakubovi za jeho výkony v letošní tipovací sezoně blahopřejme.

Čtenář "vlasec." - 3.místo v tipovací soutěži MotoGP

Tipovací soutěž byla napínavá až do konce a v jejím finále čtenáře Vlastimila dělilo od vítězství jen osm bodů. Návod jak správně tipovat nám velký fanda značky Jawa určitě neprozradí, ale naznačil, že je třeba jít na to s citem.

Jako cenu získává poukaz na 500 Kč a může si vybrat třeba kulich Marc Marquez, nebo jiné zboží v podobné cenové hladině.


Odpovědi na otázky:
1 – tipy jsem dával po kvalifikaci. Řídil jsem se výsledkem kvalifikace, formou závodníka, podle motocyklu, citem. Třeba Rossi, ten ty kvaldy neměl moc dobré, ale závodit on umí :-). Tak se dá říci, že po analýze.
2 – já bych to formuloval jinak. Čím si mě motocykly získaly? Jako malého kluka mě strejda vozil na Jawě. Mně se to moc líbilo, Jawa pro mě byla parádní záležitost, kterou jsem si z první brigády koupil. A už mě to nepustilo :-). Mám rád všechny motorky, nejvíce ale sportovní.
3 – v Moto GP bych přál úspěch snad všem jezdcům. Jsou to pro mne všichni sympatičtí kluci. Je to hodně i o penězích. Ale nejvíce jsem fandil Rossimu. Kamarád Borec v práci zase fandil Márquezovi. To byly hlášky, to bylo hecování. Byla sranda.
A ty motorky? Ty jsou všechny úžasné. Krásné. Ty laky ... no paráda. Co se týče značky, nejsem fanda jen jedné. Měl jsem všechny Japonce. Ty mám rád. Neměl jsem Italské moto a abych pravdu řekl, ani po něm netoužím :-). Kamarádi je mají tak mohu srovnávat (fandové It. moto. prominou).
4 – sleduji jen závody MotoGP a Moto3. Měl jsem rád závody, když Lukáš Pešek jezdil třídu 125ccm, kde bojoval o pódia. Když závody byly na ČT, komentovali je pánové Březinové, Bursa a další. Tam byla jiskra, nadšení, křičeli komentátoři, křičeli jsme my. Paráda. Proč Nova. Pomóóóc. Jak dlouho ještě. Dnes vidím naše závodníky v záběru jen když zvedají mašinu ze štěrku. Škoda. Nemají to lehké.
5 – čtenářům bych popřál, hezké čtení na webu MOTORKÁŘI. Je to pro mne zdroj každodenní zábavy. Funguje hezky a já vám za to děkuji. Fanouškům bych popřál více motosportu v neplacených TV. Změnu komentování v seriálu MotoGP. Dále aby nám zůstala Velká cena v Brně. Přijít o ni by byla ostuda naší doby. Ostuda státu, Brna, okruhu. Všem závodníkům bych přál, aby moc nepadali. Jezdíme s partou každý rok do Hořic na 300 zatáček Gustava Havla. Pokaždé mám husí kůži, když ty motorky slyším v ulicích kvílet. A to si opravdu moc přeji, ať se nikdo nepomlátí. To se o ty kluky fakt bojím. A nám motorkářům nepřeji nic jiného, než abychom se vždy z vyjížďky vrátili domů k naším blízkým.

Vlastimilovi za třetí místo v tipovací soutěži blahopřejme.

Tipovací soutěž – MS Superbiků 2014 (WSBK)

Letošní ročník mistrovství světa superbikových motocyklů měl celkem dvanáct podniků. Titul mistra světa vyhrál Sylvain Guintoli (Aprilia) rozdílem šesti bodů před Tomem Sykesem (Kawasaki). Na třetím místě sezonu dokončil Jonathan Rea (Honda).


Tipovací soutěž 2014 - konečné pořadí:

1 - Jan Hloušek - 122 bodů

2 - Tomáš Mach - 118 bodů

3 - Radek Biedrawa - 114 bodů


Pohár pro vítěze + ceny pro první tři nejlepší tipaře roku v kategorii WSBK věnoval server Motorkáři.cz, kalendář společnost Motopoint a plakát podepsaný Danim Pedrosou věnovala Honda ČR.


Čtenář "jan26“ - 1.místo v tipovací soutěži WSBK

Vítěz tipovací soutěže zvolil zajímavou metodu s níž nakonec slavil úspěch a letošní tipovací soutěž vyhrál náskokem čtyř bodů. Za první místo získává “Pohár pro nejlepšího tipaře roku 2014“, který mu bude navždy připomínat jeho perfektní výkon v soutěži.

Za první místo v tipovací soutěži MS superbikových motocyklů je rovněž speciální cena v podobě podepsané fotografie španělským závodníkem třídy MotoGP Danim Pedrosou (Repsol Honda MotoGP).

Vítěz tipovací soutěže WSBK rovněž získává tričko Motorkáři.cz dle vlastního výběru.
Odpovědi na otázky:
1 - moje tipy byly většinou po náhodném uvažování. Točil jsem neustále dokola pět jezdců – Sykes, Baz, Melandri, Guintoli a Rea.
2 - k motorsportu mě dovedl můj otec
3 – Moto3 = Kornfeil, Hanika, Masbou, Grünwald, Carrasco a teď i McPhee. Moto2 = AEGERTER !!! a Syahrin. MotoGP = hlavně vidět kvalitní závod, kde o vítězi rozhodne až fotofinish. Pokud jmenovat, tak je to náš Kája, Hernandez, Barbera a ze čtyřlístku Lorenzo.
4 - WSBK jde letos mimo mě. Viděl jsem pouze jeden závod a to v Doningtonu. MotoGP sleduji od šesti let, protože to jsem byl v roce 1988 poprvé na MS silničních motocyklů v Brně. Tento podnik navštěvuji každým rokem a nebyl jsem tam tuším jen v roce 1993, protože to se tehdy v Brně nejelo a pak v roce 2001, když jsem musel sloužit vlasti. MotoGP mám moc rád a pokaždé se nemůžu dočkat jara a prvních testů. Když jede ve třídě náš jezdec, je to ta pověstná třešnička na dortu, to každopádně.
5 - čtenářům tohoto webu bych chtěl do roku 2015 popřát hlavně zdravíčko a plno smysluplných komentářů pod články sport. Samotným fandům taktéž a také to abychom i do budoucna měli tu možnost se rok co rok setkávat na té naší srpnové VELKÉ CENĚ. Závodníkům hlavně zdravíčko a dostatek financí na ten jejich sport a také, aby sezonu 2015 odjeli pokud možno bez zranění.

Honzovi k vítězství v soutěži blahopřejeme.

Čtenář "Machaaane" - 2.místo v tipovací soutěži WSBK

Tomáš byl v obou tipovacích soutěžích velmi úspěšný, protože jednak vyhrál tipovačku MotoGP (v této sekci jsou jeho odpovědi na pětici otázek) a navíc skončil druhý v tipovací soutěži WSBK.

Za druhé místo v tipovací soutěži WSBK 2014 získává tričko Motorkáři.cz dle vlastního výběru, plus kalendář Indiho Dokoupila.
Za druhé místo v tipovací soutěži superbiků Tomášovi blahopřejeme.

Čtenář "Ouki" - 3.místo v tipovací soutěži WSBK

Velmi dobrý výkon předvedl v letošní sezoně také čtenář Radek. Tomu se podařilo dosáhnout celkové třetí pozice v tipovací soutěži MS Superbike.

Za třetí místo mu patří tričko Motorkáři.cz dle vlastního výběru a drobné upomínkové předměty.


Odpovědi na otázky:
1 - vždy jsem vše řádně analyzoval a snažil se typovat dle výsledku tréninku a kvalifikace
2 - tento sport si mně získal asi ve 12-ti letech, když jsem se učil na Simsonu. Závody mne berou díky krásným soubojům na trati, kde nerozhoduje až tak motocykl, ale i jezdec, což dokazují zejména v Moto3 a WSBK.
3 - tak samozřejmě že mám oblíbené jezdce ve WSBK to byl Melandri a Rea. Moto GP tam se mi líbí dravý styl jízdy Márqueze, ale obdivuji všechny jezdce co tam jezdí a samozřejmě vždy přeji Abrahomovi ať dojede co možná nejlépe. A moje oblíbená značka je Honda.
4 - snažím se sledovat všechny závody a pokud mi to vyjde tak i tréninky. Škoda jen, že Nova Sport nedává také přenosy WSBK. Fakt, zda tam jede český závodník vůbec nerozhoduje.
5 - všem přeji hodně kilometru bez nehody. Ať si splní cíle, co si předsevzali, a čtenářům přeji ať úroveň těchto stránek zůstane na stejně skvělé úrovni jako doposud.

Také Radkovi děkujeme za účast v soutěži a blahopřejeme.
Výhercům a všem čtenářům, kteří pravidelně tipovali v letošní soutěži, ale do TOP3 jim to nakonec nevyšlo, blahopřejeme jak za nasazení, tak za dosažené výsledky a účast. V příštím roce bude vyhlášena nová soutěž, což je pro všechny, kterým to letos nevyšlo, nová šance jak bojovat o body, vítězství a zajímavé ceny.

Děkujeme za Vaši přízeň.
Sportovní redakce Motorkáři.cz

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist