ME Schleiz (2)

Zpráva o závodech tříd 250 ccm a Supersport, doplnění zprávy ze třídy 125 ccm.

Včera jsem vás seznámil se závodem Mistrovství Evropy třídy 125 ccm a Sidecare, dnes jsem konečně obdržel kompletní výsledky ze Schleizu a tak vám mohu podat zprávu i o ostatních třídách.
125 ccm
Ještě ke včerjšímu článku bych chtěl doplnit důvod toho, proč skončil Václav Bittman až na 14. místě. Vašek v průběhu závodu vyjel z tratě a přišel tak o zcela jisté místo v první desítce. Na trať se sice bleskově vrátil, ale ze šestnáctého místa se dokázal posunout již pouze na čtrnáctou pozici, na které dojel o pouhé 1,2 sekundy za desátým Alexisem Masbouem z Francie.
V závodě byl také Patrik Vostárek z týmu pana Hanusche, ten bojoval s Thomasem Mayerem o sedmnáctou pozici. Pět kol před cílem však Vostárek skončil pro poruchu jeho Hondy.
250 ccm
Závod třídy čtvrtlitrů se stal kořistí francouzského jezdce Gregory Leblanca. Na druhém místě přijel s jedenáctisekundovou ztrátou Rakušan Yves Polzer, kterého o dalších jedenáct sekund následoval třetí Frédrik Watz ze Švédska. Na čtvrtém místě přijel skvěle jedoucí Michal Filla, jenž se na tuto pozici dostal až ve druhé polovině závodu, kdy nasadil excelentní tempo, které korunoval také čtvrtým nejrychlejším časem. Pětici nejlepších doplnil holandský jezdec Patrick Lakerveld. Vedoucí muž celkového pořadí Alvaro Molina ze Španělska dokončil závod až na jedenácté pozici a tak o letošním evropském šampiónu se rozhodne, stejně jako ve třídě 125 ccm, až v závěrečném kláni v Cartageně.
V celkovém pořadí tedy vede nadále Molina (108 bodů), druhý je Frédrik Watz (95) a třetí Yves Polzer (76), který je již bez možnosti stát se letošním Mistrem Evropy. Z našich je na tom lépe stále Radomil Rous, který zásluhou prvních dvou letošních závodů má na svém kontě 45 bodů. S těmito body se drží na celkovém šestém místě, zatímco Michal Filla (22) je na místě dvanáctém.
Supersport
Pouze čtrnáct jezdců přijelo do německého Schleizu, čtrnáct jich odtrénovalo, čtrnáct se jich kvalifikovalo, čtrnáct odjelo závod, který také všech čtrnáct jezdců dokončilo. O vítězi závodu rozhodovala poslední zatáčka a jezdec dojetý o jedno kolo, který si dle tradice držel svou stopu a nehodlal jezdcům bojujícím o vítězství uhnou. Zatímco Diego Guigovaz ho vzal zevnitř, Tatu Lauslehto vzal německého "renegada" Knuta Beinlicha zvenku. Lauslehtova stopa se nakonec ukázala jako rychlejší a tak finský jezdec slavil vítězství, kterým o 0,314 sekundy odsunul Itala na druhou pozici. Na třetím místě dojel osamocený Ricco Penzkofer, kterého s velkou ztrátou následoval jeho týmový kolega Max Müller. Pětici nejlepších doplnil naopak týmový kolega vítězného Lauslehta Sami Penna.
V celkové klasifikaci nyní vede Tatu Lauslehto (92), který má šest bodů náskok na druhého Diega Guigovaze (86). Neúčast v Německu stále Švéda Stefana Folkessona (75) vedení, nyní mu patří třetí místo. Z našich jezdců je nejvýše Pavel Ouda (6), který je na 35. místě, zatímco Jirka Brož je se třemi body na 48. místě.
Mistrovství Evropy pokračuje posledním závodem 10. října na španělském okruhu Cartagena.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist