GP Austrálie - 250 ccm

Sebastian Porto vítězí v dalším závodě čtvrtlitrů, novým Mistrem Světa se však stal v cíli čtvrtý Dani Pedrosa. Náš Jakub Smrž dokončil závod na 13. místě, Radek Rous dojel devatenáctý.

1. kolo: Start se povedl zejména Dani Pedrosovi, dobře odstartoval také náš Jakub Smrž. V zatáčce MG padá Fonsi Nieto a bere s sebou i Alexe Debona. Cíl prvního kola pak v následujícím pořadí: Pedrosa, De Angelis, Porto, Poggiali, Aoyama, Elías, Rolfo, Davies, devátý Jakub Smrž a desátý Stigefelt. Radomil Rous jede na 24. místě.
2. kolo: V zatáčce MG jde do vedení Sebastian Porto.
3. kolo: Erwan Nigon předčasný start. Porto ujíždí a těsně atakuje letitý rekord okruhu (stále držitel Valentino Rossi z roku 1999).
4. kolo: Porto stanovuje nový rekord okruhu - 1:33,381. Již viditelně vede. De Angelis se odpoutává od Pedrosy.
5. kolo: V záludném vracáku Honda havaruje Randy De Puniet. Jakub Smrž se opět dostává na deváté místo. Radek Rous jede na 22. místě.
6. kolo: Kuba klesl na desáté místo.
8. kolo: Franco Battaini končí v boxech.
9. kolo: Kuba klesá na jedenácté místo. Nigon nerespektuje trest a vidí černou vlajku.
11. kolo: Kuba Smrž klesá na dvanácté místo.
13. kolo: Ve vedení stále Porto, čtyři sekundy za Portem druhý De Angelis, pak díra pět sekund a Pedrosa s Poggialim. Na pátém místě s další ztrátou patnácti ! sekund Elías, díra dvě sekundy a šestý Davies, díra šest sekund a Aoyama, díra tři sekundy a Rolfo, Guintoli a Stigefelt. Jakub Smrž na dvanáctém místě, Radek Rous na 21. místě.
17. kolo: Joan Olive končí v boxech. Kuba jezdí stejné časy jako sedmý Aoyama.
18. kolo: Radek Rous na 20. místo.
19. kolo: Radek dostává kolo, ale předjíždí Joshe Waterse a ujíždí mu, jede devatenáctý.
20. kolo: Kuba začíná ztrácet na Marchanda, který je nyní o sekundu vpředu. Zezadu se na něj dotahuje Debon.
22. kolo: Dirk Heidolf do boxů.
23. kolo: Manuel Poggiali jde na třetí místo před Pedrosu. Debon za Kubou již pouze o 0,952. Chybuje Marchand a tak se vytváří skupina Marchand, Smrž Debon. Radek Rous klesl opět za Waterse.
Last Lap: Vítězí Porto, ale čtvrtý je Pedrosa, který se stává letošním Mistrem Světa třídy 250 ccm. Kuba Smrž nakonec podlehl Debonovi, který na něj během posledních šesti kol stáhl ztrátu osm sekund!, i Marchandovi a dokončil závod na 13. místě. Radek Rous naopak podlehl domácímu Watersovi a dokončil závod na 19. místě s jedním kolem ztráty.
Pořadí v cíli:
1.- Sebastian Porto, 2.- Alex De Angelis (+5,941), 3.- Manuel Poggiali (+13,289), 4.- Daniel Pedrosa, 5.- Toni Elías, 6.- Chaz Davies, 7.- Hiroshi Aoyama, 8.- Sylvain Guintoli, 9.- Johan Stigefelt, 10.- Roberto Rolfo, 11.- Alex Debon, 12.- Hugo Marchand, 13.- Jakub Smrž (+1:14,681), 14.- David De Gea, 15.- Naoki Matsudo.
V celkovém pořadí vede již jistý Mistr Světa Daniel Pedrosa (292 bodů) o 36 bodů před druhým Sebastianem Portem (256). Třetí je stále Randy De Puniet (198). Náš Jakub Smrž má nyní 17 bodů a je stále na dvacátém místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist