Goodwood Revival - Úspěšná mise BMW Motorrad Classic

Historický úspěch pro BMW Motorrad Classic přišel v závodu Barry Sheene Memorial Trophy v rámci letošního ročníku Goodwood Revival. Celké prvenství si na konto připsal Troy Corser a Herbert Schwab s motocyklem BMW R 57 Kompressor.

Třídenní festival motorsportu pořádají v jižní Anglii na okruhu Goodwood. Na závody, kterých se účastnilo na 360 historických automobilů a 30 motocyklů, přijelo více než 150 tisíc fanoušků nejen z Velké Británie, ale z celého světa. Počasí bylo přesně dle místních zvyklostí, takže s deštěm, ale to nic neubralo na skvělé závodní atmosféře.

Mezi třicítkou závodních motocyklů nechyběla německá značka BMW, jenž byla letos úspěšná předevšm zásluhou dvojice Troy Corser a Herbert Schwab. Oba jeli závody v rámci Barry Sheene Memorial Trophy s motocyklem BMW R 57 Kompressor. V sobotu byli třetí, nedělní klání vyhráli a v celkovém hodnocení obsadili první místo. Pro BMW Motorrad Classic je to jejich historicky první celkové vítězství na Goodwood Revival.

Dvojnásobný světový šampion WorldSBK Troy Corser navíc v sedle BMW R 57 Kompressor zajel nejrychlejší kolo celého víkendu, což je navíc ten nejlepší čas okruhu Goodwood, který tam kdo nastavil s klasikou na dvou kolech. Úspěšnou misi BMW potvrdili čtvrtým místem Klaus Ottillinger a Sebastian Gutsch (BMW R 5), celkově desátí byli Maria Costello a Claus Clausen (BMW R 57 Kompressor).

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist