Barros nakonec spokojený

Sice nepředvedl dobrou kvalifikaci a ni dobrý začátek závodu, nakonec se však tovární jezdec Hondy Alex Barros mohl radovat ze čtvrtého místa.

Po špatné kvalifikaci a zcela katastrofickém prvním kole, kdy v jedné ze zatáček okruhu Twin Ring v Motegi skoro vyjel do štěrku, přijel nakonec Alex Barros s továrním motocyklem Honda RC 211V do cíle na čtvrtém místě. Sice mu k tomuto umístění notně pomohla kolize šesti jezdců v první zatáčce závodu, nicméně i on sám k umístění mezi první čtveřicí přispěl častým předjížděním svých soupeřů.
“V podstatě jsem měl problém celý víkend s předkem motocyklu,“ postěžoval si Alex Barros po nedělním závodě. “Změnil jsem na nastavení předku doslova vše, ale nakonec si myslím, že to byl problém pneumatik. Všechny motocykly Honda s pneumatikami Michelin trpěly stejnými problémy. Na začátku jsem ztratil všechny pozice, byl jsem rád, že jsem se udržel na motocyklu. Skoro jsem vyjel do štěrku, hodně tvrdě jsem musel brzdit. Myslím, že časy jsem pak měl dobré, ale když musíte předjíždět hodně ostatních jezdců, je velmi těžké držet stabilní hodnoty časů na jedno kolo. Vzhledem k tomu, kde jsem byl na konci prvního kola, mohu říci, že čtvrté místo není tak špatné.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist