Zlato z Austrálie jezdcům Hondy zatím v MotoGP chybí

Španěl Dani Pedrosa přijíždí do Austrálie s ohromnou motivací absolvovat podobný víkend, jaký má právě za sebou, když v japonské Motegi vyhrál závod MotoGP. Po sezoně přerušené zdravotními problémy je jeho cílem sezonu především ukončit co nejlepšími výsledky v závodech. O to se bude snažit také Marc Márquez, který má ale problém se zraněním ruky, jejíž stav teď důkladně prověří dráha Phillip Islandu.

Prozatím stále úřadující mistr světa Marc Márquez v Austrálii vyhrál závod v třídě do 125ccm, ale závod MotoGP tam do této chvíle ani jeden vůbec nedokončil. Z tohoto pohledu je nadcházející víkend pro Španěla velkou výzvou. „V Japonsku to nebyl nějak zvlášť ideální víkend, ale mohlo to být ještě horší. Vzhledem k mokrým podmínkám to nebyla taková zátěž na zraněnou ruku, takže to je určitě pozitivní,“ uvedl ještě k Motegi Španěl.

„Teď míříme do Austrálie a na tento víkend se opravdu těším, protože Phillip Islan je jedním z mých nejoblíbenějších okruhů. Myslím, že nám sedne víc než Motegi, takže hned od prvního pátečního tréninku budeme usilovně pracovat na nalezení toho nejlepšího nastavení. Teď ruku nechám pár dnů v klidu, protože tato dráha je velmi fyzicky náročná s několika místy opravdu hodně intenzivního brzdění a rychlých změn směru.“

Průběžně pátý Dani Pedrosa má z jihu Austrálie jedno vítězství ve čtvrtlitrech, ale ani on zatím závod MotoGP na Phillip Islandu nevyhrál. Nicméně umístění na stupních vítězů královské kubatury si na konto připsal v letech 2009 a 2013. Do Austrálie přijíždí po vítězství v Japonsku, takže motivace jemu a jeho týmu rozhodně nechybí.

„Po celkem náročném víkendu byl výsledek závodu v Motegi skvělý. Cítím se velmi dobře a před dalším závodem v Austrálii máme potřebnou hnací sílu. Phillip Island může být komplikovaný vzhledem k počasí, takže budeme tvrdě pracovat na tom, abychom zaznamenali dobrou pozici v kvalifikaci. Je těžké teď něco předvídat a teprve uvidíme, jak si tam naše motorka letos povede. Každopádně budeme tvrdě bojovat a doufám, že ve finále získáme znovu pozici na stupních vítězů!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist