Zkušební týmy MotoGP zahájí v Sepangu únorový testovací program

Výrobci ze světového šampionátu prototypových motocyklů MotoGP nasadí v Sepangu své testovací týmy, které připraví techniku pro jejich týmy královské kubatury. Jezdci MotoGP mají už příští týden první IRTA test, kterým odstartují předsezonní přípravu.

Od prvního února ale v Sepangu nebudou jen jezdci zkušebních týmů, ale také pravidelní jezdci MotoGP. Jedná se o závodníky výrobců, jimž to na základě dosažených výsledků umožňují koncesní body.

V Sepangu bude testovat KTM s Johannem Zarcem a Polem Espargarem. Chybět ale bude jejich zkušební jezdec Dani Pedrosa, který má po operačním zákroku, takže odpočívá. Rovněž budou testovat jezdci nového satelitu KTM Tech3 Miguel Oliveira a Hafizh Syahrin. Pátým jezdcem s prototypem KTM bude testovací jezdec Mika Kallio.

Podobně jak KTM má úlevy ohledně testování také Aprilia. To znamená, že v Sepangu bude již od pátku testovat jezdec jejich tovární stáje Aleix Espargaró. Ital Andrea Iannone má dorazit až v neděli, takže Španěl bude sdílet garáž se zkušebním jezdcem italského výrobce, kterým je letos Bradley Smith.

Co se týče ostatních výrobců, tak tam budou testovat pouze jejich zkušební jezdci. U Ducati je to Michele Pirro, Honda je spojena s jménem Stefana Bradla a Suzuki s Francouzem Sylvainem Guintolim. Pro tři ladičky připraví techniku Jonas Folger a dvojice Japonců Katsuyuki Nakasuga a Kohta Nozane.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Pastell přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
griso21 přispěl -1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist