Z nehody vyvázl Oliveira s bolestivě naraženým kyčelním kloubem

Domácí hrdina Miguel Oliveira (Aprilia) předvedl v sobotním sprintu skvělé tempo a cílem projel sedmý, těsně za dvojicí továrních jezdců výrobce z Noale. V neděli Oliveiru bedlivě sledovaly tisíce portugalských fanoušků, kteří na tribunách jásali, když se v prvním kole dostal do vedení. Přestože Portugalce předjel ve druhém kole Francesco Bagnaia, Oliveira měl na to, aby usiloval o pozice na stupních vítězů. Bohužel to mu nevyšlo a ve finále je rád, že není natolik zraněný, aby chyběl ve víkendové Grand Prix Argentiny.

Ve třetím kole závodu královské kubatury sestřelil Miguela Oliveiru jeho soupeř Marc Márquez, který nestačil zastavit včas a narazil do pravé strany Oliveirovy Aprilie. Osmadvacetiletý jezdec byl okamžitě převezen do zdravotního centra, kde rentgen naštěstí neodhalil žádné zlomeniny. Oliveira má ale naraženou kyčel a tento týden se podrobí dalším vyšetřením, aby mohl v argentinském Termas de Rio Hondo nastoupit v co nejlepší kondici.

Miguel Oliveira pád v závodu MotoGP™ komentoval slovy: „Dnes to byla smůla. Že ukončím svou domácí Grand Prix po pouhých dvou kolech jsem pochopitelně nečekal. Nicméně i tak můžeme být hrdí na pokrok, jehož jsme během víkendu docílili. Pátek byl hodně těžký den, následně zvládnout kvalifikaci tak, jak jsme ji zvládli včera (sobota), a v posledním kole sprintového závodu mít téměř na dosah stupně vítězů, to bylo úžasné.“

„Dnes (neděle) jsme měli dobrý start. Vést a pak jet na druhém místě, myslím, že jsme měli dobrou šanci získat pódium,“
prozradil Portugalec a závěrem dodal: „Nevím, zda budu v Argentině stoprocentní, ale pokusím se pro to udělat maximum. Mám velkou modřinu na pravém kyčelním kloubu, takže to budu léčit. Zatím tam není žádná zlomenina, ale může tam být poškození vazů, což bude třeba zkontrolovat na magnetické rezonanci.“

Španěl Jorge Martin (Ducati), jemuž se jako prvnímu Marc Márquez ve třetí zatáčce okruhu Algarve vyhýbal (následně pak Márquez narazil do Oliveiry) uvedl, že má po kontaktu s ním zraněný pravý kotník a pravděpodobně i zlomený prst u pravé nohy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist